NOVA

Vanavond in NOVA/Den Haag Vandaag

Blunders OM: hoe nu verder?
Is Cees B. de enige onschuldig veroordeelde, of zijn er nog veel meer slachtoffers van gerechtelijke dwalingen? In de studio debatteren advocaat Gerard Spong en gerechtsheer Huub Willems over de maatregelen die minister Donner heeft genomen na het spoeddebat met de Tweede Kamer.

Kritiek op Bush mag weer
President Bush heeft vannacht zijn verontschuldigingen aangeboden voor het lakse optreden van de overheid in de eerste week na 'Katrina'. Die inactiviteit is hem zwaar aangerekend door de Amerikaanse media. Dat is bijzonder want na de aanslagen van 11 september 2001 was kritiek op de president in de gevestigde media zeldzaam. Nu is het prijsschieten.

Duitse verkiezingen: Linkspartei
Ondanks zijn luxueuze levensstijl is Oskar Lafontaine de kampioen van de Duitse armen. De lijsttrekker van de 'Linkspartei' vindt ondermeer dat de lonen omhoog moeten, in plaats van omlaag. Met dat standpunt kan hij belangrijke stemmen van Schröder afsnoepen in de strijd om het Duitse bondskanselierschap.

De Politieke Barometer
Dinsdag ontvouwt het kabinet haar plannen voor het aankomende jaar. NOVA peilde alvast hoe de Tweede Kamer eruit zou zien als er vandaag zou zijn gestemd. De jongste peilingen in de Politieke Barometer.

Presentatie: Clairy Polak

(Onderwerpen onder voorbehoud)

Uitzending bijwonen?
Vanaf volgende week is NOVA Politiek weer terug. De eerste uitzending is dinsdag 20 september: op Prinsjesdag. Daarna iedere vrijdag vanuit Politiek Café Dudok in Den Haag. Wilt u een uitzending van NOVA Politiek bijwonen dan kunt u bellen met: 0900-0123, tijdens kantooruren (10 cent per minuut). NOVA / Den Haag Vandaag
Maandag t/m vrijdag: 22.20 - 23.00 uur, Nederland 3 Zaterdag: 22.20 - 22.50 uur, Nederland 3
Herhaling: na middernacht.