Gemeente Enschede

Enschede op een na beste binnenstad van Nederland!!

vrijdag 16-09-2005

Gisteravond is bekend geworden dat Enschede de op een na beste binnenstad van Nederland heeft, de eerste plaats ging naar Groningen. De verkiezing Beste Binnenstad is een initiatief van het Platform Detailhandel samen met het Platform Binnenstadsmanagement en het Hoofdbedrijfschap Detailhandel.

Bij de verkiezing Beste Binnenstad wordt de binnenstad in de volle breedte bekeken. Speciale aandacht is er voor de thema's 'veiligheid' en 'bereikbaarheid'.

"We hebben in iedergeval de beste binnenstad van Oost Nederland", aldus wethouder Helder gisteravond in Den Haag".

Onderzoek eerder dit jaar wees uit dat tweederde van de Enschedeërs trots is op z'n stad. De bezoekersaantallen en de waardering stijgen. Bezoekers ervaren de binnenstad als: 'gezellig', 'sfeervol' en 'gastvrij'. Daarmee wordt beloond dat Enschede zich de laatste jaren heeft ingespannen om de binnenstad weer te laten uitblinken.

Gemeente, ondernemers, instellingen, en bewoners bouwden samen aan de stad. Zo werd onder andere het van Heekplein drastisch onder handen genomen. De binnenstad kreeg opnieuw vorm maar ook nieuwe inhoud, met winkels, horeca, cultuur en evenementen. Enschede gaat door; zo staan er nog grote projecten zoals het Muziekkwartier in de steigers.


---