Eerste try-out musical Beauty and the Beast

Van den ende theaterproducties

http://www.musicals.nl

Amsterdam, 16 september 2005

Run op kaarten

Vandaag vindt de eerste try-out plaats van de musical Beauty and the Beast in Schouwburg Het Park in Hoorn. Na een intensieve repetitieperiode van zes weken onder leiding van de Amerikaanse regisseur Glenn Casale, zijn cast (onder wie Chantal Janzen, Stanley Burleson, Carlo Boszhard, Mariska van Kolck, Ben Cramer en René van Kooten) en crew klaar om dit betoverende liefdesavontuur tot leven te brengen. De try-outs in Hoorn op 16, 17 en 18 september zijn helemaal uitverkocht. Voor de try-outs in Koninklijk Theater Carré zijn nog slechts enkele kaarten beschikbaar. De première van Beauty and the Beast is op 2 oktober in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Daarna is de voorstelling nog tot en met 25 juni 2006 te zien in de 13 grootste theaters van Nederland.

De grootsheid van decors en kostuums hebben een extra dimensie gegeven aan de repetities. Er is tot het uiterste gegaan om de immense voorstelling, die 14 trailers nodig heeft om getransporteerd te worden, tot in de puntjes verzorgd op de planken te krijgen. Door de enorme omvang van de kostuums en de laatste werkzaamheden hieraan is zelfs de artiestenfoyer van Schouwburg Het Park omgetoverd tot naaiatelier. De voorstelling speelt zich af in een romantische 18e eeuwse setting. Regisseur Glenn Casale baseert zich voor de Nederlandse versie van Beauty and the Beast op de originele novelle uit de 18e eeuw en niet op de tekenfilm. Door de verschillende lagen in het verhaal te laten zien en meer diepgang aan de voorstelling te geven, wordt de Nederlandse versie er één die geschikt is voor jong en oud.

Beauty and the Beast vertelt het verhaal van de mooie Belle (Chantal Janzen) die verliefd wordt op het afzichtelijke Beest (Stanley Burleson). De voorstelling kenmerkt zich door een extravagant toneelbeeld, indrukwekkende kostuums en meeslepende muziek. Kijk voor meer informatie over Beauty and the Beast op www.musicals.nl.


Noot voor de redactie/