Gemeente Waterland


Wegens groot succes van de stadsfeesten hebben buurt 2 en 3 opnieuw besloten om een aantal dagen buurtfeesten te organiseren. Gedurende die dagen worden er allerlei activiteiten op straat georganiseerd in een groot aantal straten in de binnenstad van Monnickendam.

We maken bekend dat een verkeersbesluit is genomen om het verkeer in die straten te beperken gedurende de buurtfeesten. Dat betekent dat tijdens bepaalde uren het verkeer niet kan parkeren in deze straten en deze straten ook niet kan inrijden.
Concreet gaat het om de volgende tijden, waarop het inrij- en parkeerverbod zal gelden:

* vrijdag 16 september 2005 van 18.00 tot 24.00 uur
* zaterdag 17 en zondag 18 september van 10.00 tot 24.00 uur

Het inrij- en parkeerverbod geldt voor de volgende straten:
- Kloosterstraat ri. Roozendaalstraat vanaf huisnr. 6
- Bloemendaal

- Lindegracht

- Nieuwe Niesenoortsburgwal

- Zonnepad

- Niesenoort

- Kerkstraat

- Smidsteeg

- Zuideinde

- Rozendaalstraat

- Niesenoortsburgwal

- Rozendaal

- Zuideindermolensteeg

- Fluwelen Burgwal

- t Prooyen in noordelijke richting vanaf huisnr. 1
-t Zand

- Kermergracht richting Kerkstraat vanaf huisnr. 2
- Schoolstraat

- Molenstraat

- Beestenmarkt

- Noordeinde

- Korte Burgwal

- Havenstraat

- Haven

- Middendam

- Schulpzand

- Gooische Kaaij

- Groote Noord

- Weezenland

Het inrij- en parkeerverbod wordt ingesteld vanwege de vele activiteiten die op straat gaan plaatsvinden. Rijdende en geparkeerde voertuigen passen dan niet in het stadsbeeld en zijn bovendien niet veilig voor de bezoekers van de buurtfeesten.

Parkeren
Alle grote parkeerplaatsen zoals Verenigingsplein, t Prooyen, Bolwerk, Haringburgwal en Doelenerf blijven toegankelijk voor het verkeer, zodat u daar kunt parkeren. De wegafsluitingen worden gerealiseerd door middel van het plaatsen van borden en hekken. De wegsleepregeling is van toepassing.

Ontheffing
Wie van mening is dat hij vanwege zwaarwegende redenen gedurende het inrij- en parkeerverbod toch toegang moet hebben tot deze straten dient contact op te nemen met de buurten, via telefoonummers: 0299-652084, 0299-651181 of 06-22450210. Ook degenen die tijdens de stadsfeesten in het bezit waren van een ontheffing kunnen direct met hen contact opnemen.

Reserveren parkeerplaatsen voor mindervaliden gedurende de buurtfeesten
Tijdens de stadsfeesten in juli is gebleken dat minder valide bewoners problemen ondervonden bij het bezoeken van de feesten. De gemeente is van mening dat ook zij dergelijke feesten moeten kunnen bezoeken en heeft daarom besloten om voor hen een aantal
(invaliden)parkeerplaatsen te reserveren. Deze plaatsen bevinden zich zo dichtbij mogelijk bij de straten waar de feesten gaan plaatsvinden. Het gaat om de volgende locaties:

* Verenigingsplein - 4 invalidenparkeerplaatsen
* t Prooyen - 2 invalidenparkeerplaatsen ter hoogte van de Zuideindermolensteeg

* Haringburgwal - 2 invalidenparkeerplaatsen ter hoogte van de Moordsteeg

Deze gereserveerde plaatsen gelden op de volgende dagen en tijden:
* vrijdag 16 september van 18.00 tot 24.00 uur
* zaterdag 17 en zondag 18 september van 10.00 tot 24.00 uur

Tijdelijk omdraaien rijrichting Oude Zijds Burgwal vanaf Kermergracht en de Herengracht.
Gedurende de buurtfeesten is het westelijk eiland gewoon toegankelijk voor verkeer. Om de bewoners en bezoekers hiervan de gelegenheid te geven om het westelijk eiland te verlaten tijdens de afsluiting van de straten in de binnenstad, wordt de rijrichting tijdelijk omgedraaid op de volgende dagen en tijden:

* vrijdag 16 september van 18.00 tot 24.00 uur
* zaterdag 17 en zondag 18 september van 10.00 tot 24.00 uur

Tijdelijk opheffen blauwe zone op t Prooyen
Om zoveel mogelijk openbare parkeerplaatsen voor bewoners beschikbaar te houden wordt tijdens de buurtfeesten de blauwe zone op t Prooyen tijdelijk opgeheven. Deze opheffing geldt van vrijdag 16 september 2005 t/m zondag 18 september 2005

Bezwarenprocedure
Tegen bovengenoemd verkeersbesluit kan binnen zes weken, dus tot en met 29 september 2005, een
gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Waterland, postbus 1000, 1140 BA, Monnickendam.

Informatie
Voor informatie kunt u op werkdagen (uitgezonderd de donderdag) van 09.00-16.00 uur contact opnemen met de afdeling Verkeerszaken: telefoon 0299-658 632.