Siemens

Persbericht

Den Haag, donderdag 15 september 2005

Siemens lanceert de eerste wasdroger met energielabel B en 7 kilo capaciteit

Siemens lanceert de eerste droogautomaat die door zn lage energieverbruik in energie-klasse B terechtkomt, waarbij de wasdroger bovendien over een extra capaciteit van 7 kilo katoen beschikt. De WT44S570 met luchtcondensatie is vanaf oktober in Nederland verkrijgbaar.

Tot op heden verbruikten wasdrogers meer energie, waardoor ze het energieklasse C toegekend kregen. Vanaf nu kan het zuiniger. De nieuwe wasdroger van Siemens verbruikt per droogbeurt 4,48 kWh per 7 kilo (na 800 toeren centrifugeren), waardoor de WT44S570 bijna 9% zuiniger is dan de drogers uit de C-klasse.

De capaciteit van 7 kilo katoen is eveneens een primeur in het assortiment wasdrogers van Siemens. De maximum capaciteit was tot op heden 6 kilo katoen. Met de komst van de WT44S570 wordt het dus mogelijk om meer was met minder energie te drogen.

Het apparaat is voorzien van één bedieningsknop waarmee maar liefst 15 verschillende droogprogrammas gestart kunnen worden. De touch control met LED-indicatie starten diverse functies zoals voorzichtig drogen, anti-kreukfase, het gebruiksmenu of wijzigen van extra functies.

SoftDry
De WT44S570 beschikt over het softDry-systeem voor optimaal droogresultaat. De speciale trommelstructuur zorgt voor een permanente luchtstroom en een constante temperatuur. De elipsvormige wasmeenemers aan de binnenzijde van de trommel zorgen voor een luchtlaag in de trommel waardoor het wasgoed kan glijden en minimaal last heeft van slijtage. Zelfs grote stukken wasgoed worden zo zeer gelijkmatig droog.

De speciale inzetkorf voor wollen kleding zorgt er bovendien voor dat de meest tere kledingstukken veilig gedroogd worden.

Via het LC-display kan de consument eenvoudig tot 19 uur voorprogrammeren of de kinderbeveiliging activeren. Het display geeft de resttijdindicatie weer en desgewenst gaat een geluidssignaal af bij het einde van ieder programma. De LED-indicatie en het akoestisch signaal geven aan wanneer de gebruiker de condenslade moet legen en het easyClean-filter moet schoonmaken. Dit voorkomt achterstallig onderhoud en mogelijke problemen.

De WT44S570 droogautomaat met luchtcondensatie is vanaf oktober 2005 verkrijgbaar. Verkoopadviesprijs: 789,- euro inclusief BTW.

Inlichtingen voor de redactie en beeldmateriaal: Persvoorlichting Siemens Nederland N.V., Elinor Driesen-Rottinghuis Telefoon 070-333 2839, mobiel 06-52083337
Fax: 070-333 2253
Email: elinor.driesen@siemens.com
www.siemens.nl/huishouden