Gemeente Assen


Informatiebijeenkomsten ondergrondse afvalcontainers

Op 13 september 2005 houdt de gemeente Assen een informatiebijeenkomst over de invoering van ondergrondse afvalcontainers in Assen- Oost. Een week later, op 20 september, houdt de gemeente Assen eenzelfde informatiebijeenkomst in Marsdijk. Op beide informatiebijeenkomsten bent u welkom op ieder tijdstip tussen 16.30 en 19.30 uur.

Voor het inzamelen van o.a. huisvuil worden bij hoogbouw betonnen cocons gebruikt. Dit bevalt al langere tijd niet, onder andere vanwege het rommelige en vervuilde straatbeeld, de illegale stort van afval bij de containers, de zwerfvuilproblematiek en de moeilijk te verwerken groente-, fruit- en tuinafval bij de hoogbouw.

In het kader van Assen Koerst heeft de gemeente Assen inmiddels besloten om de bovengrondse afvalinzameling bij hoogbouw gefaseerd te vervangen door ondergrondse afvalinzameling.

De streefdatum voor de afronding van de invoering van ondergrondse afvalcontainers in heel Assen is 2007. Vanaf oktober 2005 wordt er gestart in de wijken Assen- Oost en Marsdijk. Overige wijken volgen later. Zij worden hier tijdig over geïnformeerd.

Tijdens de informatiebijeenkomsten worden de bewoners van Assen- Oost en Marsdijk uitvoerig geïnformeerd over de invoering van de ondergrondse afvalcontainers, over locatie van de containers en hoe de containers werken. U kunt tijdens de bijeenkomst uitgebreid vragen stellen aan medewerkers. De informatiebijeenkomst in Assen- Oost vindt plaats op 13 september in de Schulp aan de Buizerdstraat 10. De informatiebijeenkomst in Marsdijk vindt plaats op 20 september in de Dissel aan de Kleuvenstee 2-4.

Twee weken voor de informatiebijeenkomst ontvangen de bewoners een uitnodiging met toelichting.