FNV

Kaartenactie voor pensioen in groothandel bloemen en planten

De twintigduizend werknemers in de groothandel in bloemen en planten moeten nu eindelijk eens een goede pensioenregeling krijgen. Dat was dinsdagmorgen de inzet van een kaartenactie bij de Bloemenveiling Aalsmeer.
FNV Bondgenoten deelt deze week nog meer protestkaarten uit. Woensdag bij de bloemenveilingen in Eelde en Naaldwijk en donderdag in Rijnsburg en bij de veiling ZON in Grubbenvorst.

"We zijn nu al vier jaar aan het onderhandelen over een pensioenregeling", legt vakbondsbestuurder Hilgo Nusselder uit. "We hebben er zelfs al loonruimte voor laten liggen. Maar de werkgevers houden vast aan een te hoge franchise, het deel van het salaris waarover geen premie wordt betaald. In deze sector verdienen mensen toch al niet veel. Dat schiet dan dus niet op. Bovendien willen ze niet meer dan 6 procent aan pensioenpremie betalen. Volgens onze berekeningen moet dat minimaal 7,2 procent zijn."

FNV Bondgenoten heeft de onderhandelingen over een nieuwe cao opgeschort om een doorbraak in de discussie over het pensioen te bewerkstelligen. De groothandel in bloemen en planten is een jonge sector die nog geen tien jaar over een eigen cao beschikt. Een paar bedrijven hebben zelf iets aan het pensioen gedaan, maar een collectieve regeling ontbreekt nog steeds.

Reden genoeg om de druk op te voeren. Daarom spreekt FNV Bondgenoten de werknemers van de groothandelaren deze week aan met het verzoek een protestkaart in te vullen. Dinsdagmorgen in Aalsmeer kwam vakbondsvoorzitter Henk van der Kolk een handje helpen.

De kaarten worden door de vakbond verzameld. Het aantal komt vervolgens op een grote kaart die aan de werkgevers wordt aangeboden.

Hieronder is de flyer, die in de groothandels wordt uitgedeeld, op te halen.
Attachments:
flyer Groothandel Bloemen en Planten