Gemeente Venlo


'Hektor'

Venlo - In de aanpak van de overlast door handel en gebruik van verdovende middelen (het project Hektor) heeft de politie in de maanden juli en augustus 60 personen gearresteerd. De 60 verdachten zijn aangehouden voor het bezit van meer dan 5 gram softdrugs ofwel 0,5 gram harddrugs. Van deze mensen heeft de politie de drugs in beslag genomen en vernietigd.

Het straatteam van de politie nam 6505 gram hasjiesj, 9110 gram hennep, 0,5 gram speed, 39,9 gram cocaïne, 91,8 gram heroïne, 5 gram amfetamine en eenentwintig wapens in beslag. In totaal werden 43 zaken afgehandeld via snelrecht.

In totaal is voor een bedrag van 7548 euro in beslag genomen. De politie trad op vier plaatsen binnen.

In een pand aan de Kaldenkerkerweg deed de politie een inval waarbij een 37-jarige man uit Venlo werd aangehouden voor overtreding van de Opiumwet. In totaal werd 152 gram hasjiesj en 7013 gram hennep aangetroffen en in beslag genomen.

Op de Veldenseweg werd een 19-jarige man uit Venlo aangehouden voor overtreding van de Opiumwet. In totaal werden 1599 gram hasjiesj en 0,5 gram hennep aangetroffen en in beslag genomen.

Op de Ginkelstraat werden een 24-jarige man uit Venlo en een 23-jarige man uit het Duitse Bochum aangehouden in verband met overtreding van de Opiumwet. Naar aanleiding van de aanhoudingen werd een inval gedaan in een pand aan de Ginkelstraat. Bij de aanhoudingen en de inval werden in totaal 317 gram hasjiesj, 1048 gram hennep en een bedrag van 675 euro aangetroffen en in beslag genomen.

Op 14 juli 2005 en op 31 augustus 2005 vonden in de namiddag en de vroege avond integrale controles plaats bij een aantal horecapanden en een aantal woon/verblijf panden in Venlo. Aan de controle namen medewerkers van het straatteam Hektor, het rechercheteam Hektor, Vreemdelingentoezicht van de politie, Stadstoezicht van de gemeente, de brandweer, de douane en de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) deel. Gecontroleerd werd onder meer op vergunningvoorschriften uit de Drank en Horecawet, de Algemeen Plaatselijke Verordening, brand- en veiligheidsvoorschriften, en de Voedsel en Waren wet. Eveneens werd gecontroleerd of illegaal in Nederland verblijvende personen zich in de panden ophielden. Bij de controles werd geconstateerd dat een aantal brandveiligheidseisen niet in acht genomen werden, dat er sprake van schijnbeheer was en dat horecabedrijven niet meer voldeed aan de eisen van een gebruiksvergunning. Op grond van de geconstateerde overtredingen dienen de betreffende personen maatregelen te nemen.

Wegens voortdurende drugshandel is een aantal panden gesloten op last van de burgemeester. Op 7 juli 2005 is op grond van artikel 174a van de Gemeentewet bij besluit van 12 mei 2005, een woning aan de Roermondseweg in Tegelen (eigenaar en in gebruik bij S. Acar) gesloten voor de periode van zes maanden. Op 26 juli 2005 zijn aan de Straelseweg een belwinkel en de bovengelegen woning gesloten (eigenaar D. Bulut en in gebruik bij M. Hamdane) voor de periode van zes maanden. Naar aanleiding van een onderzoek van het rechercheteam Hektor zijn bij besluit op 4 augustus 2005 twee panden gesloten voor de duur van zes maanden. Dit betreft een pand aan de Straelseweg dat bestaat uit een Head/smartshop (eigenaar P. Golsteijn en in gebruik bij O. Altuntas) alsmede de bovengelegen woning (eigenaar P. Golsteijn en in gebruik bij M. en A. Glied) en een pand aan de Kaldenkerkerweg (eigenaar S. Boelens en in gebruik bij H. Aslan) waarin een winkel gevestigd was.