Politie Midden- en West Brabant


WAALWIJK, 12 september 2005

Politie onderzoekt verkrachting in Waalwijk

WAALWIJK: Een rechercheteam onderzoekt een verkrachtingszaak in Waalwijk. Het feit werd gepleegd op dinsdag avond 6 september jl. aan de Winterdijk in Waalwijk. Een 15-jarige meisje raakte gewond bij een gewelddadige verkrachting, die gepleegd werd door een nog onbekende man.

Het slachtoffer had op de bewuste dinsdagavond 6 september een ontmoeting met haar vriendje. Ze troffen elkaar in een speeltuintje aan de Winterdijk. Het speeltuintje grenst aan de autosnelweg A-59 (Waalwijk Oost). Rond 21.45 uur nam het tweetal afscheid van elkaar en ging, afzonderlijk van elkaar, op weg naar huis. Op korte afstand van de speeltuin werd het 15-jarige meisje van achteren overmeesterd door een nog onbekende man. In de aanwezige bossage verkrachtte de man haar op brute wijze. Na de verkrachting liet de dader het meisje gaan en kon zij weggelopen. Op het Laageinde ontfermde een buurtbewoner zich over het hevig geëmotioneerde slachtoffer. Deze buurtbewoner ving het meisje op en waarschuwde de politie en de ouders van het meisje.

De politie startte meteen een strafrechterlijk onderzoek. Voor het slachtoffer is onmiddellijk medische zorg geregeld, waarna een aangifte van haar werd opgenomen. Tevens is voor haar Slachtoffer Hulp opgestart. Gelijktijdig onderzocht de technische recherche de plaats van het delict op achtergebleven sporen en werden buurtbewoners door de politie ondervraagd.

Vooralsnog rechercheert de politie naar een nog onbekende negroïde man, waarover het slachtoffer spreekt. Deze onbekende man is in de directe omgeving van de speeltuin ook door buurtbewoners gezien. Het rechercheteam wil graag in contact komen met mensen die op de bewuste dinsdagavond 6 september in de omgeving van de Winterdijk zijn geweest of daar zeer regelmatig komen (bijvoorbeeld om de hond uit te laten of het aanwezige trapveldje gebruiken). De politie gaat de komende dagen deze mensen actief benaderen. Belangrijke informatie kan aan het rechercheteam worden doorgegeven op telefoonnummer 0900-8844.

Informatie over de dader van dit misdrijf kan ook anoniem gemeld worden via Meld Misdaad Anoniem, bereikbaar op 0800-7000.

Auteur: Jeroen Steenmeijer