Vette en verhaart bv

Persbericht 12 september 2005

Vette & Verhaart BV, Yerseke, introduceert: Wok-it Mosselen.

Wokken is de beste, snelste én gemakkelijkste manier om mosselen te bereiden. Vette & Verhaart introduceert daarom: 'Wok-it Mosselen', een koelvers mosselwokgerecht voor 2 personen. Het bestaat uit: een zak verse mosselen (vacuüm verpakt), een zakje verse, gesneden groenten en een sachet woksaus. Met dit wokgerecht zet de consument in minder dan 10 minuten een lekkere, gezonde en complete maaltijd op tafel.

Wok-it Mosselen is verkrijgbaar in twee smaken: Indiaas en Toscaans. Een derde smaak (Thais) is reeds ontwikkeld en getest. Deze zal in een later stadium worden geïntroduceerd, als aanvulling op het assortiment.

Met Wok-it Mosselen speelt Vette & Verhaart enerzijds in op trends in de markt (de roerbaktrend; de trend van gemak, gezondheid en genieten). Anderzijds wil zij bestaande patronen doorbreken. Zo heeft onderzoek uitgewezen dat het eten van mosselen vaak een (familie)ritueel is. Er worden dus vooral mosselen gegeten in het weekend, in gezinsverband/ groepsverband. Verder bleek dat met name young professionals (ten onrechte) het idee hebben dat mosselen klaarmaken veel werk is. Om die reden kopen zij niet snel mosselen. Onderzoek wees voorts uit dat er weinig variatie is in de wijze waarop mosselen worden bereid.

Kortom, er is een nieuwe impuls nodig, zodat er vaker mosselen worden gegeten op een doordeweekse dag, door een nieuwe doelgroep (young professionals en kleine huishoudens) en op meer verschillende manieren. Het huidige aanbod in het mosselschap is hiervoor te beperkt; Wok-it Mosselen vormt dus een goede aanvulling.


---
Vette & Verhaart BV (h.o.d.n. Qualimer) is een Zeeuws familiebedrijf. Zij is gevestigd in Yerseke. Voor meer informatie over Vette & Verhaart zie: www.qualimer.com.

Voor meer informatie over Wok-it Mosselen en/of een digitaal packshot kunt u contact opnemen met Nienke Vette:
T 0113 57 1451
M 06 229 46 416
E info@wok-it-mosselen.com