Gemeente Wieringen

9 september 2005

VVD-FRACTIEOVERLEG

Het openbare fractieoverleg van de VVD is verplaatst van 12 september naar vrijdag 9 september 2005, aanvang 19.30 uur, commissiekamer gemeentehuis aan de Elft 15.

Raadsfractie VVD

ALGEMENE WET BESTUURSRECHT

Op 6 september 2005 hebben burgemeester en wethouders de volgende besluiten genomen die onder de Algemene wet bestuursrecht vallen:

Ø Verleende standplaatsvergunning Circus Belly Wien voor het voorjaar (1e halfjaar) 2006; Ø Geweigerde standplaatsvergunningen aan Magic Circus en Sijm Circus voor 2006; Ø Verleende vergunning aan de heer Nguyen voor het innemen van een standplaats nabij de coupure in Den Oever met een kraam voor de verkoop van Vietnamese snacks tijdens het Walhallafestival op zaterdag 17 september a.s.

Iedereen die door de genomen beslissingen rechtstreeks in zijn belang is getroffen kan binnen 6 weken schriftelijk bezwaar maken bij burgemeester en wethouders van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef. Wie dit tijdig doet kan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Alkmaar (Sector bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar) schorsing van deze beslissing aanvragen.

De burgemeester heeft op 6 september 2005 de volgende besluiten genomen die onder de Algemene wet bestuursrecht vallen:

Ø Verleende speelvergunning aan Circus Belly Wien voor het voorjaar (1e halfjaar) 2006; Ø Geweigerde speelvergunningen aan Magic Circus en Sijm Circus voor 2006.

Iedereen die door de genomen beslissingen rechtstreeks in zijn belang is getroffen kan binnen 6 weken schriftelijk bezwaar maken bij de burgemeester van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef. Wie dit tijdig doet kan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Alkmaar (Sector bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar) schorsing van deze beslissing aanvragen.

RIOLERINGSWERKZAAMHEDEN IN DE MOLGERDIJK TE DEN OEVER.

Vanaf maandag 12 september wordt in Den Oever gestart met rioleringswerkzaamheden in het voetpad langs de Molgerdijk. Het betreft het gedeelte tussen de Martekrogt en de Hofstraat. De werkzaamheden zullen ca 4 weken gaan duren.

Tengevolge van deze werkzaamheden zal vanaf 12 september tot en met 7 oktober enkele malen (dit wordt ook met schrikhekken aangegeven) het doorgaand verkeer door de Molgerdijk afgesloten worden .

Hoewel gedurende deze werkzaamheden zal worden geprobeerd de overlast tot een minimum te beperken, zal dit uiteraard niet helemaal te vermijden zijn. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u bellen met de heer E.J. de Graaff (tel. 594383) of de heer J. van der Veen (tel. 594358).

BOUWEN EN WONEN

Ontvangen aanvragen bouwvergunning ontvangen 6 september 2005:
- het veranderen van een bedrijfsruimte op het perceel Molenveld 16 (reguliere bouwvergunning); ontvangen 8 september 2005:
- het veranderen / vergroten van een aanbouw op het perceel Van Hengelstraat 24 (reguliere bouwvergunning).

B. Ontvangen gewijzigde aanvraag bouwvergunning ontvangen 5 september 2005:
- het veranderen van een zijgevel op het perceel Hofstraat 56 (lichte bouwvergunning);

De onder A en B genoemde aanvragen kunnen worden ingezien tijdens openingstijden van het gemeentehuis bij de afdeling Grondgebiedzaken (artikel 41 van de Woningwet, ter kennisgeving). Het voornemen bestaat om de genoemde aanvragen verder in behandeling te nemen.

Voor meer inlichtingen kunt u zich wenden tot de afdeling Grondgebiedzaken tel. 0227-594396.

TER INZAGE O.G.V. 19 LID 2 WET OP DE RUIMTELIJKE ORDENING

Op de afdeling Grondgebiedzaken ligt met ingang van 12 september 2005 gedurende 4 weken een bouwplan ter inzage, welke strijdig is met het vigerende bestemmingsplan. Het betreft het volgende bouwplan:
- het oprichten van een woning met garage / berging op het perceel Koningsweg 50.

Ons college is voornemens om ten behoeve van deze bouwplannen vrijstelling te verlenen zoals bedoeld in artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Gedurende bovengenoemde termijn van ter inzage ligging kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze aan ons kenbaar maken.

Voor meer inlichtingen kunt u zich wenden tot de afdeling Grondgebiedzaken,

mevr. M. Steltenpool 0227-594396.

OPENBARE KENNISGEVING

WET MILIEUBEHEER TERINZAGELEGGING ONTWERP-BESCHIKKING

Burgemeester en wethouders van Wieringen maken bekend dat zij het voornemen hebben om over te gaan tot het ambtshalve wijzigen van de vergunningsvoorschriften (artikel 8.23 van de Wet Milieubeheer) van:
- Sandfirden Technics. De vergunning heeft betrekking op een inrichting voor het uitvoeren van metaalconstructie werkzaamheden en montage- en herstelwerkzaamheden van werktuigen en motoren voor de scheepvaart en industrie. De inrichting is gelegen op het perceel Haventerrein 1 in Den Oever en is kadastraal bekend als gemeente Wieringen, sectie A nrs. 3806, 4705, 4706 en 4707;

De ontwerpbeschikking met bijlagen liggen gedurende twee weken op de secretarie van de gemeente ter inzage met ingang van 12 september 2005 op werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur. Voorts liggen de stukken op de secretarie tijdens bovengenoemde periode op de maandagen van 17.00 tot 20.00 uur ter inzage. Om de stukken op maandagavond in te zien dient u een afspraak te maken.

Gemotiveerde bedenkingen tegen deze ontwerp-beschikking kunnen door een ieder binnen twee weken na de dag van ter inzagenlegging schriftelijk worden ingediend bij burgemeester en wethouders. De ingekomen bedenkingen worden mede ter inzage gelegd. Indien men dat wenst, worden persoonlijke gegevens van degene die schriftelijk bedenkingen heeft ingebracht niet bekend gemaakt. Het verzoek daartoe moet schriftelijk, tegelijkertijd met de bedenkingen, bij burgemeester en wethouders worden ingediend. Gedurende de genoemde termijn bestaat desgevraagd voor een ieder de gelegenheid tot een gedachtewisseling over het ontwerp van het besluit en tot het mondeling inbrengen van bedenkingen daartegen. U dient hiertoe een afspraak te maken.

BEROEP tegen de genomen beschikking kan later slechts worden ingesteld door degene die binnen de gestelde termijn schriftelijk of mondeling bedenkingen heeft ingebracht, tenzij wordt aangetoond dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest (tijdig) bedenkingen in te dienen. Het staat ook open voor degenen die geen bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerp, maar wel nadien bedenkingen hebben tegen een van het ontwerp afwijkende (definitieve) beschikking. Nadere inlichtingen kunnen worden verkregen bij de afdeling Grondgebiedzaken, tel. 0227-594387

VOORNEMEN OM KAPVERGUNNING TE VERLENEN

Burgemeester en wethouders van Wieringen zijn voornemens kapvergunning te verlenen aan:
- J. Halfweeg, Slingerweg 95 te Hippolytushoef voor 1 sierkers in voortuin en 1 es in achtertuin;
- A. Bogert, De Dolven 13 te Westerland voor 3 berken in voortuin;


- R. Duistermaat, Grote Krogt 19 te Hippolytushoef voor 1 sierkers en 1 hulst in voortuin;
- G. Stobbelaar, Westerlanderweg 154 te Westerland voor 1 esdoorn in voortuin.

Bedenkingen tegen het voornemen kunt u schriftelijk vóór 23 september 2005 indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG te Hippolytushoef.

PACHT GRASLAND Met onmiddellijke ingang heeft de gemeente een perceel grasland beschikbaar ter grootte van ca. 3,81 ha. en gelegen nabij de Normerlaan/Normerweg. Het betreffende grasland mag uitsluitend als grasland worden gebruikt. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer Blijdorp, tel. 594326. Een eventuele inschrijving voor dit perceel t u sturen naar het college van burgemeester en wethouders, Postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef.

GOEDGEKEURD THEMATISCH BESTEMMINGSPLAN "ERFBEBOUWING / WERKEN AAN HUIS"

Burgemeester en Wethouders maken bekend dat met ingang van 12 september 2005 voor een ieder het goedgekeurde bestemmingsplan "Erfbebouwing / werken aan huis" voor een periode van zes weken ter inzage ligt in het gemeentehuis van Wieringen. Het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland heeft op 24 augustus 2005 onder nummer 2005-15766 besloten tot goedkeuring van dit bestemmingsplan.

Het bestemmingsplan "Erfbebouwing / werken aan huis" is een thematisch bestemmingsplan en voorziet in een nieuwe planologisch-juridische regeling voor de regeling van aan- en uitbouwen, bijgebouwen en overkappingen op het erf bij woonhuizen voor de gemeente Wieringen (met uitzondering van het buitengebied en specifieke situaties). Tevens wordt in dit plan voorzien in een nieuw beleid ten aanzien van bedrijvigheid aan huis.

Gedurende de genoemde termijn dat het plan ter inzage ligt kan het beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG (o.v.v. beroepschrift goedkeuring bestemmingsplan "Erfbebouwing / werken aan huis"). Meer informatie staat op de website van de Raad van State: www.raadvanstate.nl.

Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig op grond van artikel 27 eerste of tweede lid van de WRO bedenkingen bij Gedeputeerde Staten hebben ingediend, alsmede door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen overeenkomstig artikel 27 eerste of tweede lid van de WRO naar voren hebben gebracht.

Het goedgekeurde bestemmingsplan met de bijbehorende stukken ligt ter inzage in het gemeentehuis van Wieringen, afdeling Grondgebiedzaken. Het gemeentehuis is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en op maandag van 17.00 tot 19.00 uur. Op verzoek kan het plan ook op maandag tot 20.00 uur worden ingezien. U dient in dat geval dan wel een afspraak te maken.

VERGADERINGEN RAADSCOMMISSIES SEPTEMBER 2005

Op dinsdag 13 september a.s. vergadert de raadscommissie Algemeen. In deze vergadering komt, naast de reguliere onderwerpen zoals openbare orde en veiligheid, gewestzaken en het Wieringerrandmeer ook aan de orde:
· het Brandweerplan 2006 van de vrijwillige brandweer Wieringen
· de intentieverklaring tot deelname aan het ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland-Noord
· de 8e wijziging van de gemeenschappelijke regeling gewest Kop van Noord-Holland
· de opheffing van de IZA Nederland-regeling

Woensdag 14 september a.s. vergadert de raadscommissie Samenleving. Gesproken wordt onder andere over de stand van zaken van Servive Plus en het beleidsverslag sociale zaken 2004.

Op donderdag 15 september a.s. vergadert de raadscommissie Grondgebiedzaken. Aan de orde komt onder andere de uitvoering van de motie van de gemeenteraad inzake horeca op 't Hoekje te Hippolytushoef en de rapportage 2004 van de Welstandscommissie N.H. Noorderkwartier.

De vergaderingen vinden plaats in de raadszaal aan de Elft 15 te Hippolytushoef en beginnen om 19.30 uur. U mag in maximaal 5 minuten uw mening geven over één van de agendapunten. U kunt dit na opening van de commissievergadering aan de voorzitter laten weten. Het is niet mogelijk het woord te voeren over een besluit van het gemeentebestuur waartegen bezwaar of beroep op de rechten openstaat of heeft opengestaan, over benoemingen, keuzen, voordrachten of aanbevelingen van personen en indien een klacht ex artikel 9.1 van de Algemene wet bestuursrecht kan worden ingediend.

De agenda, voorstellen en conceptbesluiten liggen op het gemeentehuis ter inzage en staan op de gemeentelijke website www.wieringen.nl in het raadsinformatiesysteem.

Hippolytushoef, 9 september 2005 Drs. J. Wittink, secretaris Drs. T.J. Lont, burgemeester