Gemeente Den Haag

augustus 2005
Gemeente organiseert 'Dag van de Haagse integratie' (30 augustus)

Op maandag 12 september organiseert de gemeente Den Haag de 'Dag van de Haagse integratie'. Hoe staat het met de integratie in Den Haag? En hoe moet het in de toekomst verder? Dat zijn vragen die op deze dag centraal staan. Op deze dag wordt de stand van zaken opgemaakt van het integratiebeleid van Den Haag. Ook wordt er met Hagenaars en professionals gediscussieerd over de toekomst van het integratiebeleid in de gemeente Den Haag.

Middagprogramma
In de middag kunnen alle Hagenaars vanuit uiteenlopende invalshoeken bekijken hoe de integratie in onze stad vorm krijgt. Verschillende organisaties hebben een boeiend programma georganiseerd dat voor iedereen toegankelijk is. Wilt u eens zien hoe de inburgering van nieuwe Hagenaars plaatsvindt, wat er in 'De Koffiepot' allemaal gebeurt, hoe de wijk Transvaal veranderd is of hoe jongeren aan werk worden geholpen? Dit en veel meer is op 12 september mogelijk. Iedereen kan komen kijken en zelf meedoen met de activiteiten. Mensen kunnen zich vooraf opgeven. Meer informatie hierover treft u aan in de flyer op internet.

Avondprogramma: Debat in de raadzaal
Hoe staat de stad ervoor en wat brengt de toekomst? Dat is het onderwerp waarover burgemeester, wethouders, professionals en andere Hagenaars in debat gaan. Het debat wordt geleid door Cees Grimbergen (oud-Hagenaar en onder meer bekend van Rondom Tien) en vindt plaats in de raadzaal. Het debat is ook live te volgen via Den Haag TV en www.residentie.net Ook hierover kunt u in de flyer meer lezen. Wilt u aanwezig zijn bij het debat en meedoen aan het tweede deel van het debat? Ook dat is mogelijk. Hiervoor is het wel noodzakelijk dat u zich tijdig opgeeft want er is beperkte ruimte.

Oproep: Maak bekend dat de Dag van de Haagse integratie er aan komt Op internet treft u informatiemateriaal aan: een poster, een kaartje en een flyer. Dit materiaal kunt u downloaden en ophangen, in uw krant opnemen, etcetera. Als u meer materiaal wenst te ontvangen, kunt u bellen met 070 - 353 2507. U krijgt dan extra materiaal toegestuurd. Het internetadres is: www.denhaag.nl/integratie