Nieuws op www.wijninfo.nl

Proeven & Genieten Den Haag 2005: Terug naar terroir

Het terroir, de roots, de basis, de bakermat van een goede wijn vormt een centraal thema tijdens de derde editie van het gastronomisch evenement Proeven & Genieten Den Haag, georganiseerd door The Wine & Food Association.

Zondag 11 september- lunchproeverij

Authentiek Italiaans bij Robert Kranenborg (Le Cirque)

voor consumenten en professionals

De eerste dag van het gastronomische festijn Proeven & Genieten Den Haag, een jaarlijks evenement van The Wine & Food Association, staat geheel in het teken van wijnland bij uitstek: Italië. Restaurant Le Cirque (1 Michelin-ster) in Scheveningen opent op 11 september zijn deuren voor een bijzondere middag. Maître d'Hôtel Maikel Ginsheumer en zijn team ontvangen u graag in de geheel vernieuwde serre voor een geïntegreerde lunchproeverij met een uitgebreide wijnselectie afkomstig van een tiental Italiaanse wijnspecialisten. De selectie is gemaakt op basis van een kleine 50 ingezonden wijnen. Tussen de gangen door en ter begeleiding van vier fraaie gerechten van de hand van Robert Kranenborg passeren uiteenlopende wijnen de revue, waarin regionale druivensoorten en het authentiek Italiaanse terroir tot uitdrukking komen.

Datum: zondag 11 september - Ontvangst met aperitief: 11.00 uur - Lunchproeverij: 11.30-15.00 uur

Kosten: ¤ 75,00 p.p. all in -Voor consumenten en professionals.

Locatie: Le Cirque - Circusplein 50 - 2586 CZ Den Haag - Tel. 070 416 76 76

Deelname

Aanmelding voor de lunchproeverij bij Le Cirque via The Wine & Food Association, d.m.v.:

- overmaking van het verschuldigde bedrag (¤ 75,00 per persoon) op ABN Amro rekening nr. 44.66.29.618 ten name van Stichting WINE, Amsterdam, o.v.v. LeCirque

- en bevestiging van overmaking per e-mail: info@thewinesite.nl. Indien alle plaatsen reeds gereserveerd zijn, ontvangt u bericht en wordt het overgemaakte bedrag op uw rekening teruggestort.

----------
12 september, 10.00 - 12.00 uur - Museum Beelden aan Zee, Scheveningen

Ultieme wijnen uit Zuid-Afrika tijdens CWG Tasting

voor horeca- en wijnprofessionals - op uitnodiging

Cape Winemakers Guild Auction pretasting, met circa 30 blends bestemd voor de beroemde wijnveiling, begeleid door wijnmakers Gary Jordan (Jordan) en Niels Verburg (Luddite Wines). Met medewerking van Great Grapes. Voor genodigden.

Wie wijnland Zuid-Afrika van zijn allerbeste kant wil zien, kan niet om de jaarlijkse veiling van het Cape Winemakers Guild heen. Voor dit prestigieuze evenement, dat dit jaar op 1 oktober plaatsvindt, doneren de meest vooraanstaande wijnmakers ieder jaar een speciale, in beperkt volume geproduceerde cuvée.

Tezamen vormen al deze bijzondere wijnen niet alleen een dwarsdoorsnee van het beste dat de Kaap op wijngebied te bieden heeft, maar ook een perfecte afspiegeling van wat er op dat moment leeft onder de producenten: wat voor druivensoorten in zijn, welk type blends de voorkeur heeft, enz. Kortom: onmisbaar voor wie op de hoogte wil blijven van de laatste ontwikkelingen en actuele trends

----------
12 september, 12.00 - 17.00 uur- Paviljoen de Witte, Scheveningen

Vakbeurs Proeven & Genieten Den Haag 2005

voor horeca- en wijnprofessionals - via vooraanmelding

Eric van Abbe, Account Manager van Sodexho Prestige stelt het sfeervolle en karakteristieke Paviljoen de Witte op de duinen van Scheveningen deze dag graag beschikbaar voor een uitgebreide vakbeurs. Hier presenteren een groot aantal exposanten de nieuwste jaargangen van hun fraaiste wijnen en heerlijke delicatessen, zoals kaas, ham, kaviaar, olijfolie, vis, koffie, gedestilleerd, thee en tal van andere producten. Smaakvol, educatief en kwaliteit gegarandeerd!

Pascal Jalhaij schittert tijdens Masterclass Domaine de l'Arjolle

Sterrenchef Pascal Jalhaij, die binnen niet al te lange tijd zijn nieuwe restaurant zal openen, werd bereid gevonden culinaire context te geven aan de Zuid-Franse terroirwijnen van het tooaangevende en vooruitstrevende Domaine de l'Arjolle in de Languedoc. Louis-Marie Teisserenc, mede-oprichter en managing director van het domaine komt persoonlijk naar Den Haag om zijn wijnen te becommentariëren. Is het mogelijk om terroirwijnen te maken die gastronomisch goed inzetbaar zijn en bovendien een voorbeeldige prijs-kwaliteitverhouding bezitten? Domaine de l'Arjolle is het bewijs.

Overige programmaonderdelen:

- Uitreiking 3e Haaglanden Huiswijn Competitie: welke cafés en restaurants schenken de beste, meest verrassende huiswijnen?

- Bekende regionale chefs presenteren heerlijke amuses.

- Portugese wijnen op hoog niveau. Na de verrassende en succesvolle proeverij van eind vorig jaar opnieuw aandacht voor dit veel belovende wijnland.

- Spannende competities met fraaie prijzen voor enthousiaste wijn- en horecaprofessionals: Tijdens Proeven & Genieten Den Haag kunt u meedoen aan voorronden voor:

· Copa Jerez: combineer een origineel gerecht met een sherrywijn

· Persian Beluga Trophy: bewijs dat kaviaar niet alleen met blini of eitje perfect smaakt en creëer een verrassende kaviaaramuse.

· Palombini Patisserie Prijs: wedstrijd om de meest originele combinatie van dessert en Palombini Espresso.

· Graham's Throphy: met de mogelijkheid u te plaatsen voor de spannende blending test in de finale.

Paviljoen De Witte

Pellenaerstraat 4

2586 EK Scheveningen

Toegang voor horeca- en wijnprofessionals na vooraanmelding

Professionals uit wijnhandel en horeca en journalisten kunnen de vakbeurs op 12 september kosteloos bezoeken, mits zij zich tevoren aanmelden via het formulier op thewinesite.nl