Ingezonden persbericht


PERSBERICHT


---

Proeven en Genieten Den Haag 2005

Tweedaags evenement waarbij kwaliteitswijnen en gastronomie centraal staan.

Zondag 11 september: authentiek Italiaanse bij restaurant Le Cirque (voor consumenten, pers en horeca- en wijnprofessionals)

Maandag 12 september: Kwaliteitsbeurs bij Paviljoen de Witte (voor horeca- en wijnprofessionals en pers)

Proeven en Genieten Den Haag 11 september: authentiek Italiaans bij Le Cirque

De eerste dag van Proeven & Genieten Den Haag staat in het teken van Italië. Het wijnland staat tevens twee nummers lang centraal in het magazine Proefschrift-Wine & Food Professional.

Restaurant Le Cirque (1 Michelin-ster) in Scheveningen opent op 11 september zijn deuren voor een bijzondere, Italiaans getinte middag. Maître dHôtel Maikel Ginsheumer en zijn team ontvangen u graag in de geheel vernieuwde serre voor een geïntegreerde lunchproeverij met een uitgebreide wijnselectie afkomstig van een tiental Italiaanse wijnspecialisten. Tussen de gangen door en ter begeleiding van de fraaie gerechten van de hand van Robert Kranenborg passeren uiteenlopende wijnen de revue, waarin regionale druivensoorten en het authentieke Italiaanse terroir tot uitdrukking komen.

Datum: zondag 11 september - Ontvangst met aperitief: 11.00 uur - Lunchproeverij: 11.30 15.00 uur

Kosten per persoon: ¬ 75,= all in - Voor consumenten en professionals.

Locatie:

Le Cirque - Circusplein 50 - 2586 CZ Den Haag - Tel. 070 416 76 76

Deelname

Aanmelding voor de lunchproeverij bij Le Cirque via The Wine & Food Association, d.m.v.:


- overmaking van het verschuldigde bedrag (¬ 75,00 per persoon) op ABN Amro rekening nr. 44.66.29.618 ten name van Stichting WINE, Amsterdam, o.v.v. LeCirque


- en bevestiging van overmaking per e-mail: info@thewinesite.nl met vermelding naam deelnemer(s)

Indien alle plaatsen reeds gereserveerd zijn, ontvangt u bericht en wordt het overgemaakte bedrag op uw rekening teruggestort.

Met medewerking van verschillende wijnimporteurs en:

Elaion (olijfolie, chocolade)

Palombini Espresso

Distilleerderij A.v. Wees/De Ooievaar

Proeven & Genieten Den Haag 12 september: Kwaliteitsbeurs bij Paviljoen de Witte

Professionals met oog voor kwaliteitswijn en verfijnde gastronomische producten kunnen maandag 12 september hun hart ophalen in Paviljoen de Witte, de fraaie locatie op de duinen in Scheveningen die mede dankzij Sodexho Prestige één dag dienst zal doen als paleis van gastronomie.

11.00 - 13.00 uur, museum Beelden aan Zee (in het duin rond Paviljoen de Witte): Cape Winemakers Guild Auction pretasting, met circa 30 blends bestemd voor de beroemde wijnveiling, begeleid door wijnmakers Gary Jordan (Jordan) en Niels Verburg (Luddite Wines). voor genodigden

12.00 - 18.00 uur, Paviljoen de Witte Beurs met omlijstend programma. Hier presenteren een groot aantal exposanten de nieuwste jaargangen van hun fraaiste wijnen en heerlijke delicatessen, zoals kaas, ham, kaviaar, olijfolie, vis, koffie, gedistilleerd, thee en tal van andere producten. Smaakvol, educatief en kwaliteit gegarandeerd!

Omlijstend programma met o.a.:


- Prijsuitreiking 3e Haaglanden Huiswijncompetitie


- Masterclass Domaine l'Arjolle


- Diverse chefs masterclasses


- Portugese wijnen op hoog niveau - na de succesvolle verrassende proeverij van eind vorig jaar, opnieuw aandacht voor dit veel belovende wijnland


- Gastronomische competities voor professionals: Copa Jerez, Persian Beluga Trophy, Palombini Patisserie Prijs, Grahams Trophy, Master of South American Wines

Locatie

Paviljoen De Witte
Pellenaerstraat 4
2586 EK Scheveningen
Tel.: 070 - 355 8929

Toegang maandag 12 september uitsluitend voor horeca/wijnprofessionals en pers


- Bezoekers die zich professioneel met wijn en gastronomie bezighouden kunnen het evenement na vooraanmelding gratis bezoeken. Men dient er rekening mee te houden dat om legitimatie gevraagd wordt (visitekaartje en/of uittreksel KvK)


---