Ingezonden persbericht


Rotterdam modestad:

10 september - 9 oktober 2005

het Centrum Beeldende Kunst staat vier weken lang in het teken van mode: een boutique, de groepstentoonstelling 'Zonder Label', een High Tea & Talk en workshops.

Is het kleding? Of is het kunst? Het Centrum Beeldende Kunst Rotterdam start zijn seizoen met een modemaand: van 10 september tot 9 oktober is er de groepstentoonstelling 'Zonder Label' te zien, en in een speciale boutique bieden kunstenaars en modevormgevers opmerkelijke kleding en accessoires te koop aan.

Opening
10 september 14 uur

Op zaterdag 10 september opent de modemaand feestelijk om 14 uur met C.o.n.e. (dj) en een verrassende happening!

Workshops
25 september 13 uur

Twee workshops waarin je zelf aan je garderobe kunt werken, onder de inspirerende leiding van kunstenaars. BLAcKBiRD en FocuZ geven een workshop 'Kledingjam'; de andere workshop wordt gegeven door And Beyond. Meld je aan via m.heikamp@cbk.rotterdam.nl. Wees er snel bij want er kunnen maximaal 10 deelnemers mee doen. Deelname ¬ 5,-.

High Tea & Talk
25 september 15 uur

Op 25 september staat ook de maandelijkse High Tea & Talk in het CBK in het teken van mode. Bij deze high tea annex talkshow die het CBK elke laatste zondagmiddag organiseert (15 - 17 uur, entree gratis) wordt onder meer een modeshow door Congo Fashion gelopen.

Boutique Guido Marsille
10 september 9 oktober

Guido Marsille ontwerpt een speciale boutique waarin het customizen van kleding centraal staat. Verschillende ontwerpers bieden er kleding en accessoires te koop aan die zich bevinden op de grens tussen beeldende kunst en mode. Customized kleding, tassen, buttons, sneakers, enzovoorts. Van: Margot van Dam, Esmé Valk, Barendregt, BLAcKBiRD, FocuZ, Leyp, Kellie Smits, Modecollectief supershirt, Nanna van Heest, Emma Streng, Jan Neggers.

Zonder Label
10 september 9 oktober

De groepstentoonstelling 'Zonder Label' toont net als de boutique de synthese van modevormgeving en beeldende kunst. 'Zonder Label' wordt samengesteld door kunstenaars Nadia van Luijk en Merel van der Weij die hiervoor vijftien beeldend kunstenaars en modevormgevers uitnodigden. Vanuit verschillende vakgebieden laten de vijftien exposanten zien hoe mode een identiteit verschaft, en zodoende als maskerade kan fungeren. De expositie toont dit verschijnsel zonder het als goed of verraderlijk te 'bestempelen', vandaar de titel 'Zonder Label'. Uit de Artotheekcollectie kiezen Van Luijk en Van der Weij kunstwerken uit die ook spelen met aankleding en patronen. Deze zijn te leen vanaf 2 euro per maand.

Deelnemende kunstenaars en modeontwerpers in 'Zonder Label':
- Textielverwerking: Saskia Dekker, Malou Elshout, Marcella Tessari, Esmé Valk
- Objecten: Sanne Avenhuis, Sabi van Hemert, Hans van der Ham
- Kleding: Jolanda van den Broek, Brigitte Hendrix, Kellie Smits, Valerie van Leersum, Hamid Ed-Dakhissi
- 2D / Collages / Patronen: Maria Ikonomopoulou, Yke Schotten, SPAM van Griensven

Centrum Beeldende Kunst
Nieuwe Binnenweg 75
(tram 4 / metro Eendrachtsplein)
010 4360288 / 2092142
www.cbk.rotterdam.nl
di vr 12 17 uur
za 10 17 uur
zo 12 17 uur