Gemeente Voorschoten

Persberichten - Vrijwilligersonderscheiding
Uitgebracht op: vrijdag 15 juli 2005

Burgemeester W.M. Verver-Aartsen reikt op 10 september 2005, tijdens het Weekend van Voorschoten, de Vrijwilligersonderscheiding uit. Alle inwoners van Voorschoten worden uitgenodigd uiterlijk 12 augustus een vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie voor te dragen voor deze onderscheiding.

Alle inwoners van Voorschoten kunnen een persoon of een organisatie, die in georganiseerd verband in Voorschoten actief is, voordragen voor de Vrijwilligersonderscheiding. Dé kans voor alle Voorschotenaren om één van de circa 3000 vrijwilligers of circa 180 vrijwilligersorganisaties te eren. Voordrachtsformulieren, waarop ook de procedure staat vermeld, zijn verkrijgbaar bij het gemeentehuis en de bibliotheek. De voordracht dient uiterlijk 12 augustus 2005 bij de gemeente te zijn ingeleverd.

Ambassadeur van vrijwilligerswerk
De gemeente Voorschoten heeft de Vrijwilligersonderscheiding ingesteld, zodat de inwoners van Voorschoten een blijk van waardering kunnen geven aan een vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie. De onderscheiden persoon of organisatie wordt hiermee een ambassadeur van het vrijwilligerswerk in Voorschoten. Benadrukt wordt dat de waardering weliswaar alle vrijwilligers betreft, maar dat de onderscheiding slechts aan één persoon of organisatie met bijzondere verdiensten kan worden toegekend.

Vrijwilligersbeleid gemeente Voorschoten
Voorschoten is rijk aan een groot aantal verenigingen en instellingen op cultureel en maatschappelijk gebied. De vele Voorschotense vrijwilligers die zich hiervoor inzetten, verdienen bijzondere erkenning. De gemeente heeft daarom een aantal initiatieven genomen om het vrijwilligerswerk in Voorschoten te ondersteunen. Behalve dat de gemeente Voorschoten een Vrijwilligersprijs heeft ingesteld, organiseert zij een Vrijwilligersmarkt en heeft zij een Vrijwilligersfonds opgezet voor onder meer training en werving van vrijwilligers. De Vrijwilligersonderscheiding is in 2003 voor het eerst uitgereikt.


- einde bericht -