DSM


Published: 08:15 08.09.2005 GMT+2 /Source: DSM /AEX: DSM /ISIN: NL0000009801

DSM opent R&D centrum in China

Vandaag heeft DSM zijn eerste Research & Development (R&D) centrum in China geopend. Het centrum is gevestigd in Shanghai.


Het DSM R&D centrum China zal de belangrijkste R&D basis voor het bedrijf in China zijn. Het vormt een belangrijk onderdeel van DSM's wereldwijde R&D netwerk. Naast het ontwikkelen van producten en toepassingen, zal het centrum de activiteiten van DSM in China ook op andere wijze ondersteunen: door het volgen en analyseren van trends in de markt, het pro-actief inspelen op de behoeften van klanten en door interactie met de externe kennisinfrastructuur, zoals partners in universiteiten, wetenschappelijke instituten en de industrie. DSM Nutritional Products, DSM Food Specialties en DSM NeoResins zijn de eerste drie business groepen die gebruik zullen maken van het R&D centrum.

"DSM is in de jaren zestig actief geworden in China met het verkopen van licenties. In het afgelopen decennium heeft DSM fors geinvesteerd in China - de tweede fase van lange termijn groei. Vandaag, met de opening van het DSM R&D centrum China, begint DSM aan zijn derde fase," zei Jan Zuidam, vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van DSM. "De oprichting van dit R&D centrum in China geeft ons de mogelijkheid beter te integreren in de Chinese wetenschappelijke en technologische gemeenschap en om ingebed te raken in de Chinese 'business value chain'."

DSM heeft altijd een sterke focus op innovatie gehad. Tijdens de meer dan honderdjarige geschiedenis van transformatie en uitbreiding is innovatie, waarin R&D een cruciale rol speelt, een topprioriteit geweest en dat zal het ook blijven. De totale uitgaven aan R&D waren in 2004 EUR 286 miljoen, zo'n 4% van de omzet. Wereldwijd heeft DSM ongeveer 2000 R&D medewerkers, die georganiseerd zijn rondom een aantal competenties in vooruitstrevende technologieen. Daardoor beschikt DSM over een concurrerende technologische voorsprong in gebieden als voedingswetenschappen, biotechnologie en materiaalkunde.

DSM werkt samen met een aantal zeer innovatieve R&D partners. Het bedrijf wisselt wetenschappelijke en technologische kennis uit met zo'n 2000 afdelingen van universiteiten wereldwijd. Op dit moment bezit DSM 13000 patenten, die samen 2500 individuele uitvindingen bestrijken. Elk jaar worden er ongeveer 250 patenten ingelegd.

In China zoekt DSM actief naar samenwerking met onderzoeksinstellingen om producten en oplossingen te ontwikkelingen die voldoen aan de behoeften van de Chinese klanten. De diverse R&D afdelingen van het bedrijf hebben al contact met een aantal Chinese top universiteiten. Het gezamenlijk laboratorium van DSM en de Fudan Universiteit in Shanghai zal later deze maand geopend worden. Deze samenwerking zal dit bekende Chinese instituut de financiele, technologische en management steun geven die nodig is om zoveel mogelijk uit innovaties te halen.

DSM
DSM is wereldwijd actief op het gebied van producten voor de life science industrie, hoogwaardige materialen en industriële chemicaliën. De onderneming ontwikkelt, produceert en verkoopt innovatieve producten en diensten die bijdragen aan de kwaliteit van het leven. DSM-producten worden gebruikt in een breed scala van eindmarkten en toepassingen, zoals voedings- en gezondheidsproducten voor mens en dier, cosmetica, geneesmiddelen, auto's en andere transportmiddelen, coatings, producten voor de bouw en elektrotechnische en elektronica-producten. De onderneming heeft een jaaromzet van ongeveer EUR 8 miljard en biedt werk aan zo'n 23.000 mensen wereldwijd. DSM behoort met veel van zijn activiteiten tot de wereldtop. De onderneming heeft vestigingen op alle continenten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Nederland. Meer informatie over DSM is te vinden op www.dsm.com.