en Heddeke Kees van de IJsspecialist Meest Markante Horecaondernemers
van Brabant 2005
Persbericht 8 september 2005
Leon en Heddeke Kees van de IJsspecialist Meest Markante
Horecaondernemers van Brabant 2005
Woerden, augustus 2005 Leon en Heddeke Kees van de IJsspecialist-
IJssalon Kees zijn benoemd tot de Meest Markante Horecaondernemer van
Brabant 2005. De jury roemt het vakmanschap en de betrokkenheid bij de
branche van de familie Kees. Uit twaalf regionale Markant-winnaars
wordt in november tijdens het Koninklijk Horeca Nederland Jaarcongres
de Meest Markante Horecaondernemer van Nederland 2005 gekozen. De
verkiezing wordt georganiseerd in samenwerking met het vakblad Horeca
Entree.
IJssalon Kees Leon en Heddeke Kees weten de heerlijkste en meest
originele ijssmaken te bedenken en te fabriceren. Een ambachtelijke
ijsbereider en een goede zakenman is een markante combinatie. De
familie Kees kijkt verder dan hun creatieve ijsjes. In het ontwikkelen
van nieuwe ijssmaken zijn zij trendsetter. Om de versheid van het ijs
te garanderen maken zij per dag niet meer dan 15 (!) smaken. Met het
winnen van de Gouden IJsspatel, de Gouden IJscoupe en de uitverkiezing
IJssalon van het Jaar 2005 zijn zij het eerste bedrijf er in geslaagd
alle drie de klassementen in één jaar te winnen.
Met de Markant worden horecaondernemers met markante en innoverende
ideeën over het ondernemerschap in de horeca onderscheiden. De Markant
is de enige, sectorbrede prijs binnen de horecabedrijfstak. Van de
hotelmanager van het vijfsterrenhotel tot de eigenaar/ ondernemer van
een cafetaria op de hoek, het trendy restaurant of het sfeervolle
café. Kortom het hele scala aan horecabedrijven. Zij kunnen in
aanmerking komen voor de titel de Meest Markante Horecaondernemer van
een bepaalde regio. Het gaat om ondernemers die, naast dat zij hun vak
uitstekend verstaan, zich onderscheiden van hun collega ondernemers.
De criteria waaraan zij minimaal moeten voldoen:
* een financieel gezond bedrijf;
* een goed personeelsbeleid;
* een goede presentatie van hun bedrijf en product.
De kandidaten voor een Markant worden veelal voorgedragen door collega
ondernemers, organisaties en bedrijven, die betrokken zijn bij de
bedrijfstak horeca.
---
Noot voor de redactie -
Koninklijk Horeca Nederland