Dexia Bank


Press

Activiteit en resultaten op 30 juni 2005

08-09-2005

* Sterke activiteit in alle commerciële metiers, vooral in Public Finance, met +18,3% uitstaande LT-verbintenissen in 12 maanden
* De onderliggende resultaten blijven stijgen en de financiële prestatie is op schema, na het recordjaar 2004
* De exploitatiecoëfficiënt doet het met 54,1% goed, ondanks de uitgaven voor nieuwe commerciële ontwikkelingen
* De solvabiliteitsratios blijven erg sterk, ondanks een aanzienlijke groei van de risicogewogen activa en de inkoop van eigen aandelen

PDF Raadpleeg het persbericht (19 paginas)

In een toelichting bij de resultaten, zei Pierre RICHARD, CEO en voorzitter van het directiecomité van Dexia :

We zijn tevreden over deze resultaten, omdat ze in onze belangrijkste metiers de doelstellingen overtreffen.

Dankzij een vastberaden en succesvolle commerciële activiteit, is onze business sterk gegroeid, vooral wat de Public Finance betreft, en hebben we voor de toekomst een bron van weerkerende opbrengsten gecreëerd.

We zijn er tevens in geslaagd onze activiteit te vergroten zonder onze twee centrale doelstellingen in gevaar te brengen: nl. een hoog rendement op kapitaal en onze totale exploitatiecoëfficiënt op het gewenste peil houden, en dit ondanks de gemaakte investeringen voor de ontwikkeling van onze activiteiten.

Ook opmerkelijk is, dat het programma voor de integratie van Artesia zijn objectieven heeft bereikt en zelfs overschreden, en dit binnen de vooropgestelde termijnen.

De soms indrukwekkend snelle ontwikkeling van onze activiteiten heeft er ons niet van weerhouden om ons kapitaal op een erg gedisciplineerde manier te beheren en de inkoop van eigen aandelen verder te zetten, en zo dat, halverwege het jaar, er nog steeds een kapitaalsoverschot is..

We zijn ervan overtuigd dat de resultaten voor het jaar 2005 in de lijn zullen liggen van onze doelstellingen op middellange termijn op het vlak van efficiëntie, rentabiliteit en groei, en dit na de recordprestatie van 2004.

---

Persdienst Dexia
de Meeûssquare , 1 - 1000 Brussel Tel. 02 222 45 33 - Fax. 02 222 90 90 - pressdexia@dexia.be