Politie Drenthe

Donderdagmiddag

Assen 08-09-2005

Auto-inbraak
EMMEN In de vroege donderdagochtend werd ingebroken in een auto die geparkeerd stond op het bedrijventerrein achter de Brinkenhalte. Er werd een ruitje ingeslagen waarna een digitale camera, een navigatiesysteem en een laptop werden weggenomen. Uit de laadruimte van de auto werd nog eens een geluidsinstallatie weggenomen. De 38-jarige eigenaar uit Emmen deed aangifte, hij zit met een schadepost van 9.000,-.

In de onmiddellijke nabijheid van de vorige auto werden nog eens zes autos van een taxibedrijf opengebroken. Daar werden telefoons weggenomen, schadepost 1.200,-. (05-177691)

Arts bevrijdt beknelde bestuurster
VALTHE Een arts uit Valthe reed vanochtend over de Odoornerweg en ontdekte dat een zogenaamde 45 km-auto op de kop lag waarvan de bestuurster bekneld was. Er kwam rook van onder de motorkap vandaan. Hij wist de veiligheidsgordel van de 31-jarige vrouw door te snijden en haar uit de auto te bevrijden. Zij werd met onbekend letsel naar het Scheperziekenhuis in Emmen overgebracht. De vrouw is tijdens het rijden vermoedelijk onwel geworden waarna zij tegen een verkeersbord botste en met haar auto over de kop sloeg. (05-177743)

Man bedolven onder zand
RUINEN Bij graafwerkzaamheden aan de Groene Weg werd vanmorgen een 34-jarige man uit Emmen bedolven onder het zand. De man was aan het werk in een sleuf toen een gedeelte instortte. Een kraanmachinist bij hem in de buurt was hem op enig moment kwijt waarop men is gaan graven, eerst met een schop en later met de graafmachine. De man werd na enkele minuten uitgegraven waarna hij met onbekend letsel naar het WZA werd overgebracht. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in. (05-177704)

Agenten geven voorlichting aan scholieren
ZUIDLAREN Agenten hebben vanmorgen aan 140 leerlingen van de brugklas aan het Zernike-college aan de Julianalaan voorlichting gegeven. Het ging over het fietsgedrag van huis naar school en terug, de fietsverlichting en opvallende kleding. Ook werden de toegangswegen vanaf Annen, Hoogezand en Vries besproken. De leerlingen kregen voorlichtingsfolders uitgereikt. Er is met de leerlingen afgesproken dat de komende weken door de politie toezicht gehouden wordt waarbij eventueel aanwijzingen en waarschuwingen worden gegeven. Daarna wordt verbaliserend opgetreden. (05-177737)

Dana Kragten 0592-361260 of 06-52 55 4218 verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 08.00 uur.