Saxion Hogescholen
BR>

wo 07 september 2005

Saxionprijzen uitgereikt aan uitmuntende studenten in Enschede

Op woensdag 7 september vond in het Harry Banninktheater van Saxion Hogescholen, locatie Enschede, de uitreiking plaats van de Saxionprijzen voor de beste afstudeerscripties van het afgelopen jaar in Enschede. De uitreiking geschiedde door de juryvoorzitter, de heer drs. F.A.M. Kerckhaert, burgemeester van de gemeente Hengelo. De Saxionprijzen in Deventer werden op 6 september uitgereikt.

Saxionprijzen en jury

De Saxionprijzen worden al sinds 1992 jaarlijks uitgereikt aan de drie beste afstudeerders van het afgelopen collegejaar. Alleen een scriptie of afstudeerwerkstuk met de kwalificatie 'uitmuntend' komt voor nominatie in aanmerking.

De jury in Enschede bestond uit de heer drs. Frank Kerckhaert, burgemeester van de gemeente Hengelo, mevrouw drs. Barbara Fransen, directeur van AGFRA Holding BV en MAIC, de heer ing. Aad Groos, directeur Hulpverleningsdienst Regio Twente en commandant van de Brandweer Enschede, de heer ing. Geert de Raad, voorzitter van de Industriële Kring Twente, de heer drs. Ton ten Vergert, regiosecretaris van de Kamer van Koophandel voor de Veluwe en Twente en mevrouw ir. Wilma Toering-Keen, voorzitter directie ING Bank Oost-Nederland.

Winnaars

De jury was het meest onder de indruk van het werk van Lennart van Luijk uit Gieten. Hij ontving de eerste prijs van EUR 1200,- voor zijn afstudeerscriptie. Zijn afstudeeropdracht behandelde een vertrouwelijk project over diagnostiek aan turbinemeters.

De (internationale) afstudeergroep Sai-Co van de opleiding Bouwkunde behaalde een tweede prijs (EUR 700,-) met de afstudeeropdracht 'Project Wold-A, Besteksgereed en integraal uitwerken van een Woonzorgcomplex'. De afstudeergroep bestond uit vier personen: Jean- Michel Bellos (Iran), Jürgen Konjer (Duitsland), Helga Mardrousian (Iran) en Anke Hermelink (Nederland). De jury was erg onder de indruk van het samenwerken met elkaar op onmogelijke tijdstippen, in een internationale sfeer en het op tijd neerzetten van prestaties.

De derde prijs (EUR 500,-) ging dit jaar naar Lotte van Rijswijk en Lars Lanke uit Enschede.De scriptie heet 'Stress: van reactie tot bewuste actie'. Beide studenten hebben zich gestort op het probleem van stress binnen het algemeen maatschappelijk werk. Zij hebben onderzocht of personeelsleden, de maatschappelijk werkenden, hinder ondervinden van stress in hun werk en wat ze eraan doen, of zouden kunnen doen.

Naast deze prijswinnaars heeft de jury dit jaar twee studenten een eervolle vermelding gegeven voor hun scriptie. Het gaat om Marieke Kroeze uit Hengelo met haar scriptie `Beeldende Textiel, Flexibele visuele beeldvorming' en Mark Hulshof uit Hengelo (Gelderland) met de scriptie `Businessplan MemoriAdBV, Bedrijfsconcept & marketingstrategie van een innovatief concept'.


-------------------------------------------- EINDE PERSBERICHT-----------------------------------------