Stadsdeel Zeeburg

Winnaars van de kunstprijs Zeeburg

De winnaars van de eerste kunstprijs Zeeburg zijn bekend. Het zijn geworden:

* Eerste prijs: Mauri Mendes, met het kunstwerk: Zeeburg streets
* Tweede prijs: Jan Raes, met het kunstwerk: Kade
* Derde prijs: Maaike Roozenburg, met het kunstwerk: Smokwerk, hommage aan het Leger des Heils Zeeburgerpad

Vlnr. Jan Raes, Maaike Roozenburg, Mauri Mendes

Mauri Mendes
De jury was zeer gecharmeerd van het werk van Mauri Mendes. De video, met over elkaar heen 40 straten uit Zeeburg, elk 1 minuut gefilmd, voldeed het meest aan het thema 'Typisch Zeeburg'. Mauri Mendes is 29 jaar en studeert
voor het derde jaar aan het Rietveld Academie. Hij voldoet aan de doelgroep jong en/of beginnend en is woonachtig in Zeeburg. Mauri woont in de Indische Buurt. Volgend jaar is Mauri gevraagd zijn ontwikkelingen te laten zien. We zijn benieuwd hoe zijn werk er dan uitziet.

Jan Raes
De tweede prijs ging naar Jan Raes. Zijn werk werd door het publiek gekozen. Jan Raes gaf een act-de-presence. Hij was zo blij dat hij van de ene naar de andere microfoon sprong om ons te laten delen in zijn vreugde. Zijn werk viel op door het typische Zeeburg plaatje. Een ets van de kade, zo gemaakt dat het een verhaal op zich vormt. Jan is 33 en heeft de academie in België gedaan.

Maaike Roozenburg
Op de derde plaats eindigde Maaike Roozenburg. Haar werk viel op door het abstracte, maar toch ook aaibare karakter van haar werk. In haar werk maakt ze een combinatie tussen het ambacht (het smokken) en industriële materialen. De zachte kussens, gemaakt van oude dekens van het Leger des
Heils liggen op een zwart plastic pallet, een bouwprodukt van deze tijd. Handwerk tegenover machinewerk. Arbeidsintensief en aandachtig versus snel en seriematig. Maaike is vorig jaar afgestudeerd aan het Rietveld Academie, afdeling Design-lab.

Expositie
De expositie van alle ingezonden werken vindt plaats in de prachtige Kompaszaal van Loods6 (KNSM-laan 311) vanaf 2 tot en met 18 september tussen 12.00 - 19.00 uur.

De kunstenaars komen uit alle delen van het stadsdeel. Veel disciplines zijn vertegenwoordigd: schilderen, tekenen, keramiek, glas, houtbewerking, sieraden, multimedia, fotos, installaties etc.

Kunstprijs Zeeburg
Stadsdeel Zeeburg initieert dit jaar voor het eerst Kunstprijs Zeeburg. De prijs is bedoeld als aanmoediging voor jonge of beginnende kunstenaars. Kijk voor meer info op www.c-burg.nl