Persberichten donderdag

's-Hertogenbosch 08-09-2005

VERDACHT PAKKETJE BLIJKT LOOS ALARM

Cromvoirt
Onbekenden hebben woensdagavond op het erf van een woning aan de Loverensestraat een verdacht pakketje achtergelaten. De bewoners vertrouwden het niet en belden de politie. Die stelde een onderzoek in in samenwerking met het Explosieven Opruimings Commando (EOC). Zoals gebruikelijk werd daarbij uitvoorzorg ook de ambulance en brandweer ingeschakeld. Het bleek loos alarm, de doos was leeg.

VROUW VERDACHT VAN VERDUISTERING

s-Hertogenbosch
De politie heeft woensdagmorgen een 19-jarige vrouw uit Ede (GLD) aangehouden op het politiebureau. Ze kwam zich daar op verzoek van de politie melden. De vrouw wordt er van verdacht bij haar werkgever, een supermark in s-Hertogenbosch, geld verduisterd te hebben in de periode februari tot en met mei. De verdachte is voor verder onderzoek inverzekeringgesteld.

VERDACHTE BEROVING AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch
Een 29-jarige Bosschenaar is woensdagochtend door de politie aangehouden in zijn woning. De man wordt er van verdacht een leeftijdgenoot, eveneens een Bosschenaar, in de nacht van 27 op 28 augustus beroofd te hebben van zijn telefoon. Dit gebeurde op de Copernicuslaan. De verdachte gebruikte bij de beroving een zwaard. Hij is inverzekeringgesteld.

MANNEN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING

s-Hertogenbosch
De politie heeft woensdagmiddag twee Bossche broers, 31 en 55 jaar oud, en een 28-jarige Bosschenaar aangehouden op het Mgr. Van Roosmalenplein. De politie kwam ter plaatse na een melding van een mishandeling. Er ontstond een discussie over wie wie geslagen had. De politie nam een 38-jarige Bosschenaar en de 55-jarige man apart, toen plotseling de 31-jarige broer van de 55-jarige man aan kwam rennen. Hij sloeg vervolgens de 38-jarige man. Toen agenten de twee mannen uit elkaar wilden halen, viel er een vuurwapen op de grond. Dit bleek van de 31-jarige Bosschenaar te zijn. Getuigen gaven aan dat een 28-jarige Bosschenaar die even verderop stond de 55-jarige man geslagen had. Daarop hield de politie de drie verdachten aan. Ze zijn voor verder onderzoek inverzekeringgesteld. Het vuurwapen is inbeslaggenomen.

POLITIE HOUDT MANNEN MET INBREKERSGEREEDSCHAP AAN

Oss
De politie heeft donderdag om 1.05 uur op de Tuinstraat twee mannen van 18 en 20 jaar oud uit Oss aangehouden. De politie zag bij een controle inbrekersgereedschap in de auto liggen. De 18-jarige man bleek ook een kleine hoeveelheid cocaïne bij zich te hebben. De twee mannen zijn voor onderzoek ingesloten.

MAN NA PINNEN VAN GELD BEROOFD

s-Hertogenbosch
Een 39-jarige man uit s-Hertogenbosch is donderdag even na middernacht op de Hambakendreef door twee jongens op een scooter beroofd. Het slachtoffer had juist bij een pinautomaat aan de Rompertpassage geld gepind. Toen hij op de Hambakendreef liep naderde een scooter hem van achter. De scooter raakte hem licht, waardoor hij uit balans raakte. De jongen die achter op de scooter zat bedreigde hem daarop met een vuurwapen en eiste zijn geld. De daders gingen er met het geld, enkele duizenden euros, een horloge en een zilveren armband vandoor. De daders hadden een donkere huidskleur en de man die achterop zat droeg een witte joggingbroek.

BROMFIETSER ONDER INVLOED

Boxmeer
Op de Julie Postelsingel is woensdag om 20.30 uur een 21-jarige bromfietser betrapt op het rijden onder invloed. Hij kreeg een rijverbod van 8 uren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

KLAPPEN BIJ VERKEERSRUZIE

Uden
De politie heeft woensdag om 17.50 uur een 49-jarige man uit Uden aangehouden. De man zou op de Kornetstraat een 31-jarige plaatsgenoot hebben mishandeld. De ruzie was ontstaan tussen Veghel en Uden. Beiden reden in een personenauto en de 31-jarige man zou geen richting hebben aangegeven. Daarop vonden tot in Uden over en weer treiterijen plaats. Op de Kornetstraat moest de 31-jarige man plotseling remmen. De 49-jarige man reed daarop tegen de achterkant van zijn auto. Beide mannen stapten uit hun auto en de 49-jarige man sloeg de ander verschillende keren tegen het hoofd. Het slachtoffer kwam ten val. Een getuige greep in waarna de 49-jarige man wegreed. De verdachte is gehoord en volgens hem had de ander hem ook geslagen. Hij kon na verhoor naar huis. Het slachtoffer had verschillende verwondingen aan het hoofd. De politie zoekt getuigen van het voorval, vooral de bestuurder van een Audi cabriolet, waarschijnlijk type 80, die de mishandelingen zou hebben gezien. Getuigen kunnen bellen met 0900 8844.

AUTOMOBILIST ONDER INVLOED

Drunen Op de Lipsstraat is woensdag om 16.50 uur een 23-jarige automobilist uit Drunen aangehouden. Hij had gedronken. De man kreeg een rijverbod van 3 uren. Proces-verbaal wordt opgemaakt.