Gemeente Apeldoorn

Dialoog met Hoog Soeren, Radio Kootwijk, Beemte Broekland en Wenum Wiesel

Dit is een persbericht van de gemeenteraad

Het reces is weer voorbij en zoals iedere maand hebben de gemeenteraadsleden een gebied gekozen dat gedurende de maand september extra in de politieke schijnwerpers staat. Deze maand zijn dat de dorpen Hoog Soeren, Radio Kootwijk, Beemte Broekland en Wenum Wiesel. De raadsleden willen de inwoners van deze dorpen graag beter leren kennen. Naast de gebruikelijke raadsactiviteiten bezoeken raadsleden in deze periode daarom in deze dorpen bijvoorbeeld soosavonden, een oranjefeest en de buurmannen- en buurvrouwenborrel. In de toekomst weten zij zo nog beter wat er leeft onder de dorpsbewoners. Op www.apeldoorn.nl/gemeenteraad vindt u de actuele activiteitenkalender.

De raad nodigt traditiegetrouw de dorpsbewoners uit voor tegenbezoek aan de politieke markt op donderdag 8 september om 20.00 in het stadhuis van Apeldoorn. Tijdens de politieke markt houden de dorpsraden een presentatie waarna er een discussie volgt met raadsleden en publiek. Na het gesprek begint om 21.00 uur het politieke marktcafé, waar de bezoekers onder het genot van een hapje en een drankje verder kunnen praten met raadsleden. Alle inwoners van de dorpen, jong en oud, zijn welkom op het stadhuis, Marktplein 1. Aan de bewoners van de dorpen zijn er uitnodigingsbrieven gestuurd. De gemeente zet twee bussen in om bewoners naar en van het stadhuis te brengen. Er stopt één bus in Hoog Soeren en Radio Kootwijk en de andere bus stopt in Beemte Broekland en Wenum Wiesel. De vertrektijden van de speciale politieke marktbussen op 8 september zijn zoals hieronder vermeld:

* v18.45 uur vanaf De Kapel in Hoog Soeren (Hoog Soeren 44)
* v19.00 uur vanaf De Driehoek in Radio Kootwijk
* v19.15 uur vanaf Het Dorpshuis in Beemte-Broekland (Beemterweg 25/A)

* v19.30 uur vanaf De Watermolen in Wenum-Wiesel (Oude Zwolseweg 164)

Internetpolls

Op het internet wachten 4 stellingen op reacties, namelijk:
* Het buitengebied moet beschermd worden. Stop de verdere verstedelijking richting Beemte Broekland.

* Het is een goede zaak als er zo'n 500 woningen bij komen in Wenum Wiesel.

* Om de overlast van toeristische drukte in Hoog Soeren in de hand te houden moeten privéwegen afgesloten worden.
* Europese richtlijnen om de natuur te beschermen zijn belangrijk. Maar het is zo doorgeslagen dat de leefbaarheid van het dorp in de knel komt.

De polls staan op de webpaginas van de gemeenteraad, www.apeldoorn.nl/gemeenteraad. Hier is ook informatie over de dialoog met deze dorpen te vinden.

Voor het laatst bijgewerkt op: 2-sep-2005 01:09