Gemeente Schiedam


Commissie Ruimte en Verkeer vergadert

Op donderdag 8 september 2005, aanvang 20.00 uur, Stadserfcomplex, Aleidazaal, Stadserf 1, Schiedam.

De vergadering is openbaar. Voorzitter is het raadslid de heer E.M.S. Zwennis.

Naast de vaste agendapunten staan ondermeer de volgende onderwerpen op de agenda:

A4 Noord

Ter vergadering worden de commissieleden geïnformeerd over de meest actuele ontwikkelingen door de projectleider A4 RWS de heer Mendlik en de projectleider van de provincie Zuid-Holland de heer Kleij.

Tevens zal nader worden ingegaan op de eerdere inbreng in een commissievergadering van de heer V.d. Chijs.

Vaststelling bestemmingsplan Nieuwland 2004

Aan de commissie wordt voorgesteld het bestemmingsplan Nieuwland 2004 ter vaststelling aan te bieden aan de gemeenteraad en voor te stellen de ingekomen zienswijzen ontvankelijk, en (on)gegrond te verklaren, conform de zienswijzennota bestemmingsplan ¿Nieuwland 2004¿.

Parkeren Slachthuisbuurt en omgeving

Op verzoek van het lid van de commissie, mevr. Hagen, wordt dit punt geagendeerd naar aanleiding van een overzichtstekening van het huidige aantal en het toekomstige aantal parkeerplaatsen.

De commissieleden zijn in de gelegenheid hierop te reageren.

Procedureverordening Planschadevergoeding 2005 en verordening tot wijziging van het recht als bedoeld in artikel 49, derde lid Wet op de Ruimtelijke Ordening

Aan de commissie wordt voorgesteld de vastgestelde Procedureverordening Planschadevergoeding 2005, voor kennisgeving aan te nemen en de ¿verordening tot wijziging van het recht als bedoeld in artikel 49, derde lid Wet op de Ruimtelijke Ordening¿ vast te stellen en de verordening in werking te laten treden met ingang van de achtste dag na die van de bekendmaking.

Reconstructie Burgemeester van Haarenlaan

Voorstel is nog in voorbereiding en wordt zo mogelijk nagezonden.

Herinrichting Burgemeester Honnerlage Gretelaan

Aan de commissie wordt voorgesteld een uitvoeringskrediet te voteren van 467.994,-- voor de herinrichting van het deel van de Burgemeester Honnerlage Gretelaan tussen de Parkweg en de ¿s Gravelandseweg, inclusief de aanleg van vier verkeersdrempels en extra parkeerplaatsen.

De vergaderstukken liggen ter inzage bij het Gemeentelijk Informatiepunt in de Stadswinkel. De complete agenda kunt u hier vinden. Inspreken bij agendapunten is in de regel mogelijk, echter niet bij het verslag en de voortgangslijst. Ook is er een rondvraag voor het publiek, waarin zaken aan de orde kunnen worden gesteld die niet op de agenda staan maar wel tot het werkterrein van de commissie behoren.

Informatie bij dhr. H.C. Jansson, tel.: 010-2465434, e-mail: hc.jansson@schiedam.nl, secretaris van de commissie Ruimte en Verkeer.