Ingezonden persbericht
www.wijninfo.nl
CHRISTIE'S VEILT REUZENFLESLouis Roederer Cristal, jaar 1990
Methusalem 6 literfles in houten doos
schatting: ¤ 4,000 - 5,000
Wijn
Woensdag 7 september
Amsterdam - Christie's veilt op 7 september een zesliterfles Louis Roederer Cristal uit 1990. Ter gelegenheid van het Millenium werden er 2000 zogenaamde Methusalems gemaakt, waarvan er ongetwijfeld een flink aantal de Oud-en-Nieuw viering niet heeft overleefd. De imponerende fles wordt verkocht met de originele houten doos en is getaxeerd op ¤ 4,000 - 5,000.
Andere highlights zijn afkomstig uit verschillende Nederlandse en Belgische particuliere kelders. Onder deze wijnen, daterend van 1930 tot 2000, bevindt zich top-Bordeaux als twaalf flessen 1970 Château Latour (¤ 3,600 - 4,400), een dozijn 1982 Château Margaux (¤ 3,600 - 4,400) en een zeldzame Magnumfles van de legendarische Château Petrus van het uitmuntende jaar 1990 (¤ 2,000 - 3,000). Uiteraard komt er ook een brede selectie Bourgogne onder de hamer. Een absolute zeldzaamheid is het aanbod van twaalf flessen 1999 Vosne-Romanée Premier Cru, Cuvée Duvault-Blochet van het beroemde huis De la Romanée-Conti (¤ 900 - 1,100 per zes flessen). Deze wijn, samengesteld uit de allerbeste jonge wijnstokken van het huis, werd in 1999 voor het eerst sinds de jaren dertig weer gebotteld.
Zoals gebruikelijk zal er voorafgaand aan de veiling geproefd worden van enkele wijnen.
Veiling: woensdag 7 september om 14.00 en 18.30 uur
Proeven: woensdag 7 september om 13.30 uur
###
Bezoek onze website voor de catalogus op www.christies.com
Maarten van Gijn Public Relations & Marketing
CHRISTIE'S AMSTERDAM adres Cornelis Schuytstraat 57, 1071 JG tel + 31 (20) 575 52 62 fax + 31 (20) 575 59 74 email: mvangijn@christies.com
ROUSSILLON DESSERT TROPHEE 2005
P E R S B E R I C H T
Rotterdam, 29 augustus 2005
ROUSSILLON DESSERT TROPHEE 2005:
Wie bedenkt de meest verrassende én lekkerste combinatie van een Rivesaltes en een dessert?
Het Comité Roussillon Nederland organiseert voor de tweede keer de Roussillon Dessert Trophée. Dé wijn-/ spijs wedstrijd waarin de horeca wordt uitgedaagd om de meest perfecte combinatie te vinden tussen een Vin Doux Naturel uit de Roussillon en een dessert.
Rivesaltes in de hoofdrol
Dit jaar staat de Rivesaltes (ambré of tuilé) centraal. Het team dat passend bij deze wijn het meest verrassende, creatieve en natuurlijk lekkerste dessert maakt, wint een reis naar de Roussillon en een stage op de "patisserieschool" van de Franse wereldkampioen patisserie Olivier Bajard.
De Roussillon: het ontdekken meer dan waard!
Al geruime tijd ligt het accent voor de wijnboeren uit de Roussillon op kwaliteit. En dat proef je! Niet alleen in de krachtige en fruitige rode wijnen, maar ook in de Vins Doux Naturels. Wijnen die het met name ook aan tafel goed doen.
Wie kan er meedoen?
Elk in Nederland gevestigd restaurant. Deelname kan alleen of in een team van
2 personen.
Wanneer?
In samenwerking met het vakblad Proefschrift wordt de voorronde op 7 november a.s. gehouden. De finale vindt plaats tijdens de vakbeurs Wine Professional op 10 januari 2006. Zowel tijdens de voorronde als tijdens de finale moet het dessert in combinatie met de wijn gepresenteerd worden aan de vakjury. Deze bestaat uit sommelier Allard Sieburgh van Restaurant De Zwethheul, culinair journalist Onno H. Kleyn, patissier Jeroen Goossens van Crème de la Crème, Luc Segal, lid van het Proefschrift panel én culinaire wijnschrijver Magda van der Rijst.
Hoe kunt u deelnemen?
Neem contact op met Marijn Post en vraag vóór 20 september a.s. een inschrijfformulier en wedstrijdreglement aan. Tel: 010-4760198 of e-mail: marijn@totpr.nl. Kijk voor meer informatie ook op www.totpr.nl.
Voor meer informatie, de tekst per e-mail en/of beeldmateriaal: Comité Roussillon Nederland/ Anneke TOT-PR, T: 010-476 0198, F: 010-477 4418, E: info@totpr.nl, I: www.totpr.nl