Gemeente Boskoop



* Laatste vergunning voor bouw Multifunctioneel Centrum verleend (06-09-2005)

Laatste vergunning voor bouw Multifunctioneel Centrum verleend (06-09-2005)

Op dinsdag 6 september heeft het college van Burgemeester en Wethouders de kapvergunning voor een aantal bomen op het Zwarte Pad/Snijdelwijklaan verleend. Voor de bomen geldt een herplantingsplicht. Nu alle vergunningen zijn afgegeven, wil de gemeente de bouw van het MFC starten. Gepland was de eerste paal in september te slaan.

Inmiddels heeft één van de bezwaarmakers bij de Arrondissementsrechtbank een voorlopige voorziening aangevraagd. De rechter heeft de gemeente verzocht nog niet te starten met de bouw van het MFC vóórdat er een uitspraak in deze zaak is gedaan. Vanzelfsprekend heeft de gemeente aan het verzoek van de rechter voldaan. Helaas zal dit de nodige vertraging bij de bouw veroorzaken. De uitspraak van de rechter wordt op zijn vroegst verwacht in de eerste helft van oktober. De precieze startdatum van de bouw zal onder andere via de Gouwe Koerier en de gemeentelijke website worden aangekondigd.

Belang voor Boskoop
Het tijdstip van de realisatie van het MFC is van belang voor veel inwoners van Boskoop. De planning is gericht op de start van het volgende schooljaar. Zodoende kunnen de 1500 leerlingen van vijf basisscholen en het Coenecoop College gebruik maken van de nieuwe sporthal. Ook andere gebruikers zijn voor de planning en organisatie van hun activiteiten afhankelijk van de openingsdatum van het MFC. Verwacht wordt dat de bouw van het Multifunctioneel Centrum minimaal 9 maanden in beslag neemt. De planning van de bouw wordt nu zo'n twee maanden vertraagd. De gemeente Boskoop spant zich tot het uiterste in om te realiseren dat het MFC in september 2006 zijn deuren kan openen.