Gemeente De Bilt


Gemeente De Bilt peilt mening burgers

P E R S B E R I C H T

Bilthoven, 7 september 2005

Gemeente De Bilt peilt mening burgers

Burgers kritisch, betrokken en verbonden

De gemeente De Bilt heeft in juni 2005 een schriftelijke enquête gehouden onder 1.500 burgers. 741 burgers hebben er aan meegewerkt. Uit het onderzoek blijkt dat de inwoners tevreden zijn met het woon- en leefklimaat in hun gemeente en zich in het algemeen veilig voelen. De betrokkenheid van de burgers bij de gemeente De Bilt is matig of niet aanwezig. De relatie tussen de gemeente en de burgers blijkt nog wankel. Wel voelen burgers zich meer verbonden met hun eigen kern.

Aanleiding voor de burgerpeiling is de behoefte van het gemeentebestuur aan een nulmeting waarin de wensen, behoeften en mening van de burger centraal staan. De nulmeting levert meetbare doelstellingen op en kan in de toekomst worden herhaald.

Kritische bewoners

Het beeld dat uit het onderzoek naar voren komt, is dat van een gemeente met kritische bewoners. Bewoners die van hun gemeente verwachten dat zaken verbeterd worden. Deze kritische houding gaat gepaard met een gevoel van verbondenheid met de eigen woonkern en betrokkenheid bij de leefomgeving. Tegelijkertijd bieden de verbondenheid en de betrokkenheid de gemeente De Bilt handvatten om de verbeteringen voortvarend aan te pakken. Er zijn voldoende aanknopingspunten voor een gezonde relatie tussen burgers en bestuur.

Voor de belangrijkste conclusies van het onderzoek klik hier. Het volledige onderzoeksrapport is te vinden op de website van gemeente De Bilt, www.debilt.nl
Zie onderstaande downloads

Onderzoeksbureau SGBO geeft op dinsdag 13 september om 20.00 uur in de raadszaal een toelichting op het burgeronderzoek aan de gemeenteraad. U bent hier van harte welkom.

Voor meer informatie over het rapport: de heer S. Wagemakers (030) 228 91 65 voor overige vragen:

concerncommunicatie gemeente De Bilt, telefoon (030) 228 95 00 Bericht Klik voor meer info...
Mutatiedatum 07/09/2005
Downloads Rapport burgeronderzoek De Bilt, Samenvatting burgeronderzoek