Gemeente Assen


Op het podium 7 september van start

Assen, 5 september 2005

Van 7 september tot en met 3 november exposeren zeven beginnende kunstenaars hun werk in de expositieruimte CBK op de tweede verdieping van Warenhuis Vanderveen. Woensdag om 16.30 uur opent cultuurwethouder Ruud Wiersema de tentoonstelling 'Op het podium'. De expositie wordt georganiseerd in het kader van Assen Culturele Hoofdstad van Drenthe.

In de expositieruimte is beeldend werk te zien van Nirdosh Petra van Heesbeen, Sattar Kawoosh, Robert Boer, Jan Hulsebos, Lilian Kalkhoven, Paulien Kingma en Henk Geertsma.

Tijdens de tentoonstelling zijn er regelmatig activiteiten in de expositieruimte. Sattar Kawoosh zal er op zaterdag 17 september en op zaterdag 1 oktober van 12.00 tot 17.00 uur live aan het werk zijn. Nirdosh van Heesbeen geeft een lezing op woensdag 19 oktober om 16.00 uur met als titel "De vele gezichten van Klei, de kunstgeschiedenis van keramiek". Klaas Peter van der Laan geeft op vrijdag 28 oktober om 19.30 uur een concert met zijn Quartetto Quadrofoglio. Dit kwartet bestaat uit Carole Fry (sopraan), Marjoke Kager (alt), Roderik Blom (tenor) en Klaas Peter van der Laan (bas).