Landstede


MBO-Uitblinkers ontvangen prijs uit handen van Staatssecretaris Mark Rutte

Staatssecretaris Mark Rutte van Onderwijs reikte op 2 september de MBO-Uitblinkersprijs 2005 uit aan Landstede-student Wilfred van Donkersgoed. Hij deed dat tijdens de officiële opening van het mbo-schooljaar. Wilfred en zijn studiegenoot Roelf Veldhuizen vertegenwoordigden Landstede tussen 48 uitblinkers van andere mbo-opleidingen in Nederland.

Mbo-ers die tijdens hun opleiding een goede prestatie hebben geleverd komen in aanmerking voor deze prijs, vertelt docente Janine van Koot. De jury kijkt onder meer naar vakmanschap, inzet, creativiteit en doelgerichtheid.

Het viel niet mee om uit de honderden Landstede studenten een keuze te maken. Roelf en Wilfred vielen op door hun inzet, studieresultaten en succesvolle stages. Twee jaar geleden hebben ze zelfs hun eigen klussenbedrijf De Veldo opgezet.

De twee studenten voelen zich vereerd. We vinden het erg leuk, zegt Roelf. Landstede is een grote organisatie, er waren genoeg andere studenten die ook in aanmerking hadden kunnen komen. Ook Wilfred is blij. Het is een pluim die van nut kan zijn in het bedrijfsleven.

De verkiezing MBO-Uitblinker 2005 is georganiseerd door de Bve Raad, een brancheorganisatie van de zeventig onderwijsinstellingen voor middelbaar beroepsonderwijs en volwasseneneducatie. De uitreiking van de prijzen vond plaats tijdens de opening van het schooljaar voor beroepsonderwijs en volwasseneneducatie op 2 september in Amersfoort.

Op de website van de Bve raad (www.bveraad.nl) worden vanaf die datum de gegevens en prestaties van alle 48 winnaars bekend gemaakt.