Gemeente Berkel en Rodenrijs


Eerste testritten voor RandstadRail
In de nachten van maandag 5 september, dinsdag 6 september en donderdag 8 september worden in het kader van RandstadRail testritten gereden op de Hofpleinlijn en de Zoetermeer Stadslijn. Tijdens deze nachten zal een speciaal testvoertuig, een RET sneltram, voor de eerste keer over het treinspoor van de Hofpleinlijn rijden.

De testritten zijn noodzakelijk om te onderzoeken hoe een dergelijk voertuig zich op het treinspoor van de Hofpleinlijn gedraagt en om de omschakeling naar RandstadRail, in de zomer van 2006, soepel te laten verlopen.

Testritten
De testritten worden gereden tussen 00.00 en 05.30 uur en starten en eindigen bij de werkplaats in Leidschendam.

- Maandag- op dinsdagnacht wordt gereden op de Zoetermeer Stadslijn.
- Dinsdag- op woensdagnacht wordt gereden tussen Leidschendam en Pijnacker en vice versa.

- Donderdag- op vrijdagnacht wordt gereden tussen station Hofplein en station Den Haag Centraal en vice versa.

Exploitatie RandstadRail
Tot de zomer van 2006 maken de treinen van NS nog gebruik van de Hofpleinlijn. Daarna neemt de RET het openbaar vervoer over en rijdt RandstadRail frequent tussen station Hofplein en station Den Haag Centraal. In 2008 is de boortunnel gereed en is er een directe verbinding tussen Den Haag Centraal en Rotterdam Centraal.

RandstadRail is een nieuw vervoerssysteem dat door de stadsregio Rotterdam en het stadsgewest Haaglanden wordt gerealiseerd. De RET exploiteert het traject tussen Rotterdam en Den Haag. De HTM exploiteert het traject tussen Den Haag en Zoetermeer.

Laatste wijziging website: 06 september 2005
Copyright © 2003 Gemeente Berkel en Rodenrijs