Gemeente Maassluis

Gebruikers tele-taxi geven hun oordeel

Dit is een persbericht van R.O.G. Nieuwe Waterweg Noord

De R.O.G. (Regionale Organisatie Gehandicaptenvoorzieningen) Nieuwe Waterweg Noord gaat een onderzoek instellen naar de tevredenheid van de gebruikers van de tele-taxi. Deze vervoersvoorziening is bestemd voor inwoners van Schiedam, Vlaardingen en Maassluis die niet (meer) zelfstandig met het openbaar vervoer kunnen reizen.

Het aantal passagiers dat gebruik maakt van de bestaande klachtenregeling, is verhoudingsgewijs gering. De organisatie krijgt echter regelmatig signalen dat er mensen zijn die een klacht hebben, maar die om een of andere reden niet melden bij de R.O.G. "Daar kunnen we dus jammer genoeg niets mee," zegt drs. B.J.M. Hakkenbroek, interim-directeur van de R.O.G. "Daarom zoeken we onze cliënten nu zelf op om te vragen wat ze van de tele-taxi vinden. We hebben daarover ook overleg gevoerd met de vertegenwoordigers van hun belangenorganisaties."

De R.O.G. gebruikt het onderzoek tevens om de gebruikers nog eens te informeren over de `spelregels' bij het gebruik van de tele-taxi. "Veel klachten blijken te herleiden tot onvoldoende kennis van die regels," aldus interim-directeur Hakkenbroek.

Voor het onderzoek heeft de R.O.G. een eenvoudig formulier opgesteld, dat alle gebruikers van de tele-taxi dit najaar samen met de spelregels in de bus krijgen. Na invulling kunnen ze het kosteloos terugsturen. Verder zal de R.O.G. in samenwerking met de belangenorganisaties informatiebijeenkomsten organiseren voor ouderenbonden en andere betrokkenen.

Na afronding van het onderzoek onder de gebruikers van de tele-taxi volgt nog een `quick scan' naar het oordeel over alle voorzieningen die de R.O.G. in het kader van de Wet voorzieningen gehandicapten verstrekt. Daarvoor worden cliënten benaderd die de afgelopen twee jaar zo'n voorziening hebben gekregen.