Gemeente Aalten


05-09-2005
Gebiedsaanwijzing verbod alcohol gebruik op openbare weg. Het college heeft besloten om gebieden aan te wijzen waar het verboden is op de openbare weg of grond alcoholhoudende drank te nuttigen of aangebroken flessen, blikjes en derge-lijke met alcoholhoudende drank bij zich te hebben.

De gebieden waar het verbod geldt zijn de bebouwde kommen van Aalten, Dinxperlo, Bredevoort en van de buurtschappen Lintelo, IJzerlo, Barlo, de Heurne(Dinxperlo).

Het verbod geldt niet voor een terras dat behoort bij een horecabedrijf, als bedoeld in artikel 1 van de Drank- en horecawet en evenmin voor de plaats waarvoor een ontheffing op grond van artikel 35 van de Drank- en horecawet geldt (evenement of festiviteit e.d.)

Het besluit is ingegeven door de politie die in de gehele regio een uniform handvat wil hebben om op te kunnen treden tegen overlast ten gevolge van alcoholgebruik op straat.

Gedurende 4 weken wordt een ieder in de gelegenheid gesteld om zijn zienswijze kenbaar te maken. Het besluit ligt vanaf heden voor een ieder ter inzage op de afdeling Facilitair van het gemeente locatie Markt Aalten.