AutoRai

Rallycar Hyundai op basis nieuwe Accent

(9/5/2005)
Vooruitblikkend op de introductie van de nieuwe Hyundai Accent, komend voorjaar, presenteert Hyundai op de IAA in Frankfurt een nieuw studiemodel, de HND â 2 Concept Car, op basis van de nieuwe Accent. Dit model wordt volgend jaar verwacht.
De rallyauto, ook wel de Accent SR genoemd, is niet alleen gebouwd om te laten zien waartoe Hyundai wat betreft het leveren van hoge prestaties en een uitmuntende wegligging in de klasse toe in staat is. Het is de bedoeling dat Hyundai met een uitgebalanceerde versie van deze auto over niet al te lange tijd de weg op gaat. Hyundai maakt er al lange tijd geen geheim meer van dat de fabrikant met een nieuw rallyteam, dat in het Europese hoofdkantoor in het Duitse Rüsselsheim wordt gevestigd, wil terugkeren in het WRC, het World Rally Championship. De nieuwe concept car is daarvan een voorbode.

Met de nieuwe concept car plaatst Hyundai de 4.035 mm lange, 1.745 mm brede en 1.470 mm hoge Accent direct bovenaan het GTI-segment. De fraai gelijnde conceptauto is voorzien van geïntegreerde voor-, achter-, en dakspoilers, die Accent SR samen met de stijlvolle scirts en 18â lichtmetalen velgen en de dubbele uitlaten een zeer karaktervolle en vooral sportieve uitstraling geven.

De auto ziet er niet alleen goed uit, maar is vooral bedoeld om hoge prestaties te leveren. Hiervoor zorgt de uitgekiende, maar nog ongespecificeerde, 2.0-liter turbo motor die is gekoppeld aan een automatische 5-versnellingsbak. Ook technologisch is de auto helemaal up to date met ondermeer ESP, elektrische stuurbekrachtiging, bandenspanningsmeters en verschillende afstellingsmogelijkheden.

Volgens Hyundai is de auto â vooralsnog - niet bedoeld voor massaproductie. Desondanks wil Hyundai diverse elementen van deze concept car gaan gebruiken in de nieuwe Accent.