Persberichten zaterdag 3 september

's-Hertogenbosch 03-09-2005

VERDACHT PAKKETJE IN FIETSTUNNEL BLIJKT KATTENKWAAD

Rosmalen De politie heeft woensdagmiddag twee 25-jarige mannen uit Geffen en s-Hertogenbosch aangehouden. Zij worden verdacht van het tot ontploffing brengen van een geïmproviseerd explosief in Rosmalen.

Eerder berichtte de politie dat er op de Vliertwijksestraat op zondagmiddag 21 augustus een verdacht pakketje was aangetroffen in het fietstunneltje Mariaburg. Inmiddels heeft onderzoek uitgewezen dat het om een uit de hand gelopen kwajongensstreek gaat. De verdachten gingen voor de knal. Dat het aantreffen van het explosief veel impact zou hebben op de omgeving, daar hadden de mannen niet bij stil gestaan. Ook waren ze zich niet bewust van de gevaren.

Na te zijn verhoord, mochten beide verdachten weer naar huis. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

DRIE JONGENS AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING

Vught De politie heeft vrijdagavond op de Aert Heymlaan twee 16-jarige jongens uit Vught en één 16-jarige jongen uit s-Hertogenbosch aangehouden wegens het plegen van vernielingen op de lokatie Vughterhage. Daar hadden ze in het park op een houten tafel staan dansen en een prullenbak in de fik gestoken. Het tafelblad was daardoor van zijn sokkel af gevallen. Volgens de jongens lag het tafelblad al los. De ouders gaven toestemming om hun kind in aanmerking te laten komen voor het traject HALT.

WINKELDIVEGGE AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch In een supermarkt op het Goulmy en Baarplein heeft de politie vrijdagmiddag een 43-jarige winkeldivegge in haar woonplaats aangehouden. De vrouw had een fles port in haar tas gestopt. Bij de kassa rekende ze de rest van haar boodschappen af, behalve de fles port. Zij is hier op aangesproken door het winkelpersoneel, die haar vervolgens aan de politie hebben overgedragen voor de gepleegde diefstal. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt en ze mag een jaar lang niet meer in de supermarkt komen.

MAN AANGEHOUDEN VOOR GRAFFITI SPUITEN

Drunen op het Anton Pieckplein in Drunen heeft de politie vrijdagavond een 20-jarige man in zijn woonplaats aangehouden voor vernieling. De man had even daarvoor graffiti gespoten op het Utopiagebouw aan de Afrikalaan. Dankzij het opgegeven signalement van een oplettende burger kon de verdachte even later gepakt worden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

OPENLIJKE GEWELDPLEGING

Boxtel - Op de Oude Kerkstraat in Boxtel is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 17-jarige jongen in zijn woonplaats in elkaar geslagen door een groepje jongens. Het slachtoffer liep hierbij een bloedneus en een kapotte lip op. Volgens getuigen zou het om drie vechtjassen gaan die even later, dankzij het opgegeven signalement, door de politie konden worden aangehouden. Alledrie de verdachten wonen ook in Boxtel en hebben de leeftijd van 18 en 16 jaar. Aanleiding van de geweldpleging zou een eerdere woordenwisseling zijn in een cafetaria op de Markt. De politie onderzoekt de zaak.

MAN GOOIT FIETS DOOR DE RUIT

Boxtel Op de Van Coothstraat heeft een 56-jarige man uit Boxtel een fiets door de ruit gegooid, waarvoor hij even later door de politie in zijn woning is aangehouden. De 47-jarige bewoonster had eerder op de dag woorden met de verdachte gehad, wat voor hem de aanleiding was om bij haar de ruit te vernielen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt van de vernieling en de schade zal op hem verhaald worden.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

Boxtel In een winkel in de Rechterstraat heeft de politie vrijdagmiddag een 33-jarige Bestenaar aangehouden voor winkeldiefstal. De man had twaalf doosjes met pantys gestolen met een totale waarde van 40 euro. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

EEN DODE EN GEWONDE NA VERKEERSONGEVAL

Schijndel Op de Zijweg Dungen in Schijndel heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een verkeersongeval plaatsgevonden waarbij een 21-jarige jongen uit Drunen om het leven is gekomen. Een 15-jarig meisje uit Sint-Michielsgestel raakte gewond. In totaal zaten vier personen in de auto.

Het slachtoffer zat als passagier rechtsachterin de auto, die nog door onbekende oorzaak in een slip van de weg raakte en tegen een boom tot stilstand kwam. Het slachtoffer werd uit de auto geslingerd en overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Het 15-jarig meisje uit Sint-Michielsgestel zat links naast het slachtoffer. Ook zij werd uit de auto geslingerd. Zij is met verwondingen aan het gelaat overgebracht naar het ziekenhuis is s-Hertogenbosch. De 25-jarige bestuurder uit Drunen en zijn 20-jarige bijrijdster uit dezelfde plaats bleven ongedeerd.

De politie onderzoekt hoe het ongeval heeft kunnen plaatsvinden en kan momenteel geen verdere mededelingen doen omtrent de toedracht.

MAN GEWOND NA VALPARTIJ MET SNORFIETS

Veghel - Op de Van Dalenstraat in Veghel is vrijdagmorgen een 79-jarige man uit Schijndel van zijn snorfiets gevallen. De man is met een schedelbasisfractuur per ambulance overgebracht naar het Bernhovenziekenhuis in Veghel. Hoe de man is komen te vallen, is nog onduidelijk.

DRONKEN MAN IS TOT OVERLAST EN WEIGERT TE VERTREKKEN

Uden - Op de Sint Janstraat in Uden heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 34-jarige man uit Berghem aangehouden voor openbare dronkenschap en het niet voldoen aan bevel of vordering. De verdachte veroorzaakte met een stuk in zijn kraag overlast in een horecagelegenheid. Toen de portier hem buiten had gezet, bleef de man vervelend. De politie kwam ter plaatse en verzocht hem meerdere malen om te vertrekken. Omdat hij weigerde hier aan te voldoen, werd hij aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

BROMFIETSER ZWAARGEWOND NA ONGEVAL

Boekel Op de Julianastraat in Boekel heeft vrijdagmiddag een verkeersongeval plaatsgevonden tussen twee brommers en een auto, waarbij een 16-jarige jongen uit Boekel zwaargewond raakte.

De jongen reed op zijn brommer achter zijn 16-jarige Boekelse vriendje aan, die ook op de brommer was. Doordat de jongen tegen de achterzijde van de brommer van zijn vriend reed, kwam hij ten val. Op hetzelfde moment kwam er een 41-jarige automobilist uit Beek en Donk hen tegemoet rijden. Het slachtoffer is tegen deze auto aan gevallen en raakte hierbij zwaar gewond aan zijn hoofd. Het vriendje en de automobilist bleven ongedeerd.

Voor de zekerheid kwam de traumahelicopter ter plaatse, maar het slachtoffer werd per ambulance vervoerd naar het Radboutziekenhuis in Nijmegen. De jongen ligt momenteel nog in kritieke toestand op de intensive care.

DODELIJK VERKEERSONGEVAL

Erp - Op de Kraanmeer in Erp heeft vrijdagmiddag een verkeersongeval plaatsgevonden waarbij een 19-jarige man uit Valkenswaard en een 18-jarige man uit Eindhoven dodelijk verongelukten. Een 18-jarige man uit Uden raakte lichtgewond. De aanleiding van het ongeval was een inhaalmanoeuvre.

De 18-jarige Udenaar zat alleen in zijn auto en reed op de provinciale weg Kraanmeer vanuit Erp in de richting van Uden. Achter hem reed de 19-jarige bestuurder uit Valkenswaard met de 18-jarige Eindhovenaar als passagier naast zich. De Udenaar haalde een vrachtwagen in. De auto achter hem deed hetzelfde en haalde daarna ook nog de Udenaar in. Op hetzelfde moment kwam een wit busje hen tegemoet. De Udenaar zat toen al op zijn eigen weghelft, maar de andere auto was nog bezig met de inhaalmanoeuvre. Deze stuurde vervolgens scherp naar rechts om het tegemoetkomende busje te ontwijken. Hierbij sneed hij de Udenaar, waarna beide autos tegen een boom in de rechterberm tot stilstand kwamen.

De Udenaar werd na het ongeluk met pijn op de borst overgebracht naar het Bernhovenziekenhuis in Veghel. De twee inzittenden van de andere auto waren op slag dood. De brandweer kwam ter plaatse om de dodelijke slachtoffers, die bekneld zaten, uit hun auto te halen. De vrachtwagenbestuurder en de bestuurder van het tegemoetkomende busje bleven ongedeerd.

RIJDEN ZONDER GELDIG APK EN RIJBEWIJS

Veghel Op de Driehuizen in Veghel heeft de politie vrijdagmiddag een 40-jarige automobilist uit Uden bekeurd voor het rijden zonder geldig rijbewijs. Tevens was de APK-keuring van zijn auto verlopen. Ook hiervoor kreeg de Udenaar een bekeuring.

MAN DOOR PORTIER AANGEHOUDEN VOOR DRUGSBEZIT

Oss Op de Eikenboomgaard is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 18-jarige Ossenaar aangehouden omdat hij in het bezit was van harddrugs. De verdachte wilde een uitgaansgelegenheid binnengaan, maar de portier vertrouwde het niet. Hij had de Ossenaar eerder de gelegenheid uitgezet omdat deze toen drugs had gebruikt. Toen de portier vroeg of hij de Ossenaar aan zijn kleding mocht onderzoeken, stemde deze daarmee in. Bij de fouillering trof de portier drie snowseals aan met in iedere seal een halve gram cocaïne. De portier heeft de verdachte aangehouden en vervolgens overgedragen aan de politie. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij deed vrijwillig afstand van de drugs.

MAN VERNIELT RUIT BIJ EX

Oss/Berghem De politie heeft vrijdagmiddag op de Osseweg in Berghem een 41-jarige man uit dezelfde plaats aangehouden voor vernieling. De man had even daarvoor in Oss bij de woning van zijn 39-jarige ex-vrouw woorden met haar gekregen, waarna hij boos een handvol steentjes uit de tuin pakte en tegen de ruit van haar voordeur gooide. Het gevolg was dat de ruit barstte. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

VERKEERSONGEVAL LETSEL

Rijkevoort-De Walsert Op de Sint Anthonisweg is zaterdagmorgen een auto van de weg geraakt, waarbij de 26-jarige bestuurder uit Westerbeek en zijn 22-jarige bijrijder uit Sint Anthonis gewond raakten.
Vermoedelijk nam de bestuurder de bocht met een te hoge snelheid en raakte hierdoor de macht over het stuur kwijt. De auto schampte vervolgens een boom en kwam verderop tot stilstand op het fietspad. De bestuurder liep een flinke snee op in het gelaat en bezeerde zijn schouder. Zijn 22-jarige bijrijder klaagde over pijn op de borst. Beide mannen werden per ambulance overgebracht naar het Maasziekenhuis in Boxmeer. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.