AutoRai

Print

Cadillac & Corvette Europe presenteert primeurs naast klassiekers

(26-8-2005)
Ook dit jaar speelt Cadillac & Corvette Europe een hoofdrol tijdens het Concours dâÃlégance in de tuinen van Paleis Het Loo. Als hoofdsponsor van het grootste en meest prestigieuze klassieke auto evenement in ons land presenteert de Europese Cadillac- en Corvette organisatie op 3 en 4 september naast een fraaie verzameling Corvettes en Cadillacs ook twee Nederlandse primeurs. Het betreft de Cadillac BLS en de Corvette Z06.
Vanzelfsprekend staan tijdens het 6^e Concours dâÃlégance Paleis Het Loo in het eerste weekeind van september perfect gerestaureerde klassieke automobielen centraal. Ook dit jaar wordt een collectie van uitzonderlijke kwaliteit getoond. In een van de drie speciale thema presentaties draait alles om Corvettes die zijn geproduceerd tussen de jaren 1953 en 1967. Op het concoursterrein bij Apeldoorn zijn daarvan prachtige voorbeelden te zien. Corvettes uit de jaren 1954, 1959 en 1960, maar ook Corvettes Stingray uit de jaren 1962, 1964 en 1966. Voor de liefhebbers een waar âautomobiel smulfestijnâ met zes- en achtcilinders onder de slanke motorkappen.

Cadillac & Corvette Europe toont ook de actuele modellen van het Amerikaanse premium merk en de beide representanten van de zesde Corvette generatie. Tussen deze iconen van de Amerikaanse automobielindustrie zijn zelfs twee primeurs te noteren. Nog niet eerder waren de nog te lanceren Cadillac BLS en de uitzonderlijk snelle Corvette Z06 in ons land te zien. Een week voordat de compleet nieuwe Cadillac zijn publiekspresentatie viert (tijdens de IAA autotentoonstelling van Frankfurt), kunnen de autoliefhebbers in ons land al aan het nieuwe ontwerp proeven. Het betreft het showmodel dat onlangs op de Autosalon van Genève furore maakte.

De beide andere speciale thema collecties tijdens dit unieke Concours dâÃlégance zijn âGrandes Limousines tot 1914â en âSelection Bugatti Type 57/Sâ. Vanzelfsprekend is er in en om de paleistuinen veel meer te zien en te doen. Naast het enorme aanbod aan fraaie klassieke automobielen kunnen de bezoekers onder andere terecht in een Shopping Arcade, waar kunst, boeken, automobilia en mode wordt getoond.

Uit circa honderd deelnemers kiest een internationale jury van autokenners en âontwerpers uiteindelijk de âBest of Showâ. Naast het internationale concours is er ook een nationaal concours met open sportwagens uit de 50-er en 60-er jaren. Bijzonder spectaculair beloven â net als vorig jaar â de acceleratiesprints van vooroorlogse automobielen te worden.