KNHS


Ruim 2100 deelnemers op Hippiade 5/8/2005

Op 3, 9 en 10 september komen ruim 2100 deelnemers naar het KNHS-centrum Ermelo voor de Hippiade 2005. In 14 dressuurbanen, twee springtuinen en twee rijhallen gaan de geselecteerde amazones, ruiters, voltigeurs en aangespannen rijders de strijd aan om de KNHS outdoortitels 2005.

Competitie, gezelligheid en entertainment zijn de ingrediënten van dit hippisch hoogtepunt voor de breedtesport. Om mee te mogen doen, moeten deelnemers een lange weg afleggen. Via vele selectiewedstrijden hebben de beste ruiters per regio zich geselecteerd voor elf regiokampioenschappen. De allerbeste ruiters van deze regiokampioenschappen mogen uiteindelijk naar de Hippiade. De organisatie heeft ruim 300 officials, medewerkers en vrijwilligers bereid gevonden mee te helpen dit evenement in goede banen te leiden. Uiteindelijk worden er maar liefst 55 kampioenen gehuldigd! Wie de gelukkigen zijn belooft ook dit jaar weer een spannende strijd te worden.

De organisatie ontvangt naast zo'n 10.000 bezoekers ook tweevoudig Olympisch kampioene Anky van Grunsven en Rabo Talent Laurens van Lieren, die beiden deel uitmaakten van het zilveren EK dressuurteam. Beiden verzorgen een dressuurclinic. Ook is het nationale dressuur- en springponyteam aanwezig om te worden gehuldigd voor hun geweldige prestaties tijdens de Europese Kampioenschappen. In het gezellige strodorp met veel verschillende kramen is een speciaal ingericht kinderdorp voor de kleintjes en een luchtkussen. Kortom, een topevenement voor jong en oud. De toegang is gratis.

Kijk voor meer informatie op www.knhs.nl-->kampioenschappen.