3 e persbericht van vrijdag 2 september 2005

Eindhoven 02-09-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Vrouw aangehouden na huiselijk geweld

Op het Stationsplein is vrijdag rond 19.10 uur een 21-jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden. Ze wordt verdacht van het slaan van haar vriend met een soort van buis in hun woning in het centrum van Eindhoven. Ook in de woning werden vernielingen aangericht, waaronder aan een raam. De vrouw is voor verder onderzoek in de cel gezet.

Eindhoven: Verdachte met valse identiteitskaart aangehouden

In een winkel aan de Kruisstraat is vrijdag rond 12.10 uur een 20-jarige man uit Amsterdam aangehouden. De man zou zich in een andere winkel aan de Kruisstraat, kort voor zijn aanhouding, met een valse identiteitskaart hebben gelegitimeerd. De medewerker vertrouwde het niet en waarschuwde de politie. De man was inmiddels weggelopen, maar werd door de politie in een andere winkel aan de Kruisstraat aangehouden. Hij is voor verder onderzoek in de cel gezet.

Helmond: Verdachten van fietsdiefstal aangehouden

Na een melding van een fietsdiefstal vanaf het Nieuwveld rond 11.20 uur vandaag, stelde de politie een onderzoek in. De fiets zou in een auto zijn geladen. Rond 14.15 uur kon de politie op de Mgr Swinkelsstraat een 33-jarige man uit Helmond aanhouden en op het Willem Beringsplein een 29-jarige man uit Gemert. Beiden worden verdacht van het wegnemen van de fiets. Het duo is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Man aangehouden na vernieling en bedreiging

In een horecagelegenheid aan de Wederhof is vrijdag rond 18.10 uur een man van 41 jaar uit Helmond aangehouden. Hij zou een vitrine hebben ingetrapt in de zaak en de eigenaar van de zaak met de dood hebben bedreigd. De man liep een wond aan zijn voet op. Hieraan is hij behandeld in het ziekenhuis, waarna hij mee is genomen naar het politiebureau. Hij zit vast voor verder onderzoek.

Helmond: Mini Cooper gestolen

Vanaf het Spoormakerserf is vrijdag tussen 7.45 en 17.45 uur een groene Rover Mini Cooper met het kenteken 47-LB-BF gestolen.

Helmond: Aanhouding na burenruzie

In de woning van zijn vriendin in Helmond West is vrijdag rond 18.00 uur een 27-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij was na een onenigheid de woning van zijn buren binnengedrongen. Hierbij werd de moeder van de bewoner van dit pand geduwd, waardoor zij klaagt over pijn in haar rug en aan haar armen. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Geldrop: Verdachte van stalking aangehouden

In zijn woning in Geldrop is vrijdag rond 15.00 uur een man van 60 jaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het stalken van zijn 46-jarige ex-vriendin uit Geldrop. De vrouw werd vanaf december 2004 tot en met heden lastig gevallen door de verdachte. De man is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.