Océ

Océ-Nederland nieuws

's-Hertogenbosch, 1 september 2005 - Met een fantastische serie productiviteitsvergrotende functies blijft Océ uitbreidingen toevoegen aan de VarioStream 7000, het digitale afdruksysteem met papierrollen. Door de nieuwe GUI kan de operator productiever werken met slimmere, eenvoudigere handelingen. In combinatie met Océ PRISMAproduction software ontstaat zo één enkel controlepunt voor het beheren van workflows voor printbeheer. Er is uitgebreide ondersteuning voor UP³I en streepjescodes. Bovendien is het systeem voorzien van een nieuw concept voor het controleren van de gegevensintegriteit, waardoor een grotere flexibiliteit ontstaat bij het ontwerpen van pagina's, er minder papier verspild wordt en Océ's ongeëvenaarde gegevensintegriteit behouden blijft.

Eenvoudige, uniforme bediening
Door het toepassen van de nieuwe, intuïtieve GUI krijgt de Océ VarioStream 7000 serie dezelfde gebruikersinterface als de Océ VarioStream 9000 en Océ VarioPrint 5000 serie. Door deze hoge mate van standaardisatie hebben gebruikers snel de weg gevonden binnen het systeem, daarbij geholpen door een uitgebreide online help en trainingsmodules om het leerproces zo eenvoudig mogelijk te houden.

Dankzij het menusysteem kan er gemakkelijk geschakeld worden van de ene naar de andere functie. Het effect van wijzigingen in parameterinstellingen wordt op het display weergegeven voordat het afdrukken daadwerkelijk plaatsvindt. Bovendien kunnen klanten profiteren van de uniforme regeling bij elk afdrukproces en kunnen ze belangrijke informatie en statusgegevens van alle printers bijhouden vanaf een en dezelfde locatie, zoals een Océ PRISMAproduction werkstation. Ook statusinformatie van de twee printers in een duplex systeem wordt op één scherm weergegeven. Bovendien kunnen instellingen voor beide eenheden tegelijk geprogrammeerd worden. Door de uitgebreide ondersteuning van de UP³I-printstandaard is het nu nog gemakkelijker om meerdere printlijnen vanuit één enkel controlepunt te beheren. De Océ VarioStream 7000 systemen kunnen nu bovendien worden gevolgd via SNMP (Simple Network Management Protocol) en worden geïntegreerd in de reeds bij een klant aanwezige SNMP-netwerkinfrastructuur. Nieuwe faciliteiten voor het beheer van gebruikers maken afzonderlijke operatoraccounts en groepsgewijze toekenning van toegangsrechten mogelijk.

Uitvoerige integriteitscontrole
Océ komt met een nieuw DIM-concept (Data Integrity Mark) voor duplex systemen, waarbij conventionele sync-streepjescodes worden vervangen door één enkele markering die op een onopvallende plaats kan worden aangebracht. De nieuwe markering kan ook worden gebruikt in plaats van de PTL-markering voor snijmachines of andere nabewerkingsapparatuur. Het nieuwe DIM-concept biedt maximale gegevensintegriteit door het gehele productieproces heen, waardoor klanten kunnen profiteren van een snellere en eenvoudigere taakverwerking zonder dat daarvoor kalibratie of telkens opnieuw testen nodig is. Bovendien ontstaat er zo meer ruimte op het papier voor de feitelijk af te drukken inhoud. Bovendien is er minder verspilling omdat de eerdere, grotere streepjescodes niet hoeven te worden afgesneden. Deze gepatenteerde technologie wordt uitsluitend toegepast in Océ afdruksystemen met papierrollen.

Uitgebreide ondersteuning voor streepjescodes en E/C-Mode De Océ VarioStream 7000 ondersteunt nu ook Code 128 Modifier X´03 en Planet streepjescodes. Oudere toepassingen die nog werken met C- of E-Mode kunnen worden gemigreerd omdat de serie nu beschikt over optionele ondersteuning voor de E- en C-Mode standaards. Met behulp van deze nieuwe voorzieningen kunnen zowel oudere als nieuwere toepassingen worden gemigreerd naar de VarioStream 7000 zodat de lagere bedrijfskosten en hogere kwaliteit van dit systeem kunnen worden benut.

Innovaties nu beschikbaar
Alle nieuwe voorzieningen zijn met onmiddellijke ingang beschikbaar op elke nieuwe simplex en duplex Océ VarioStream 7000. Klanten met een servicecontract bij Océ kunnen bovendien kosteloos een upgrade uitvoeren in het kader van Océ's strategie van investeringsproductie in de VarioStream serie. Om de migratie zo eenvoudig mogelijk te maken, kan Océ een simulatieprogramma verschaffen voor het testen van de nieuwe interface.

Océ VarioStream 7000: snel en flexibel
De krachtige printers uit de Océ VarioStream 7000 serie hebben een capaciteit van 1200 A4-beelden per minuut. Door hun flexibele ontwerp kunnen deze systemen meegroeien met de voortdurend veranderende eisen van Océ klanten. Naarmate de printvolumes toenemen kan het systeem eenvoudig worden uitgebreid en hoeft de machine niet te worden vervangen. Bovendien is de Océ VarioStream 7000 geschikt voor het verwerken van taken afkomstig van tal van toepassingen: zwart-wit of kleur, zelfs MICR (Magnetic Ink Character Recognition) met een en dezelfde resolutie, zonder tijdrovende make-ready taken. Door deze verscheidenheid aan mogelijkheden zijn bedrijven gegarandeerd van een totaal veilige investering in apparatuur.