Openbare besluiten van B & W
30 augustus 2005
Inhoud
1. Samenvatting persuurtje
2. Besluiten
1. Samenvatting persuurtje
Stemmen in een willekeurig stemlokaal
Minister Pechtold roept alle gemeenten op stemmen in een willekeurig stemlokaal mogelijk te maken bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar maart. Zo wordt het gemakkelijker voor stemmers hun stem uit te brengen. Veel mensen die niet in de eigen woonbuurt werken, kunnen zo bij hun werkplek hun stem uitbrengen. Wethouder Leistra zegt dat het college positief is over het voorstel en zal dat de gemeenteraad meedelen. De raad neemt officieel het besluit tot de verandering.
* Wilt u reageren? Dat kan via het discussieforum!
Succesvolle proef met plakframes
Bizon Media heeft in overleg met de gemeente en Rendo NV een proef gedaan met frames voor affiches op glasbakken en electriciteitskasten. Doel is het wildplakken van affiches tegen te gaan. De proef is geslaagd en heeft het wildplakken sterk teruggedrongen. De gemeente gaat nu een contract aan met Bizon voor meer objecten (42) voor de frames. Nu hangen er nog 100 frames, dat worden er 220. Volgens het college is de openbare ruimte een stuk schoner en netter geworden. Bovendien scheelt het initiatief de gemeente kosten: het plakverbod hoeft niet meer gehandhaafd te worden. Bizon doet het onderhoud van de frames en verwijdert wildplakaffiches.
* Wilt u reageren? Dat kan via het discussieforum!
2. Besluiten
De besluiten zijn als volgt weergegeven:
1. nummer
2. onderwerp (vetgedrukt)
3. besluit
4. evt. toelichting (cursief)
1.
De beslissing van het ministerie om over te gaan tot stopzetten van het leefgeld van voormalig alleenstaande minderjarige asielzoekers.
Niet overgaan tot het verstrekken van leefgeld aan voormalig alleenstaande asielzoekers
2.
Aanvraag ontheffing voor het oprichten van een kleinschalig kampeer-terrein ten name van de heer E.W.A. Veneboer te Hoogeveen.
Geen ontheffing verlenen voor het oprichten van een kleinschalig kampeerterrein op het perceel Alteveer 78a te Hoogeveen.
De gemeente verleent onder voorwaarden toestemming voor kleinschalige kampeerterreinen in het buitengebied. Deze aanvraag voldoet niet aan de voorwaarden. Een voorwaarde is dat het beoogde stuk grond een bouwperceel is. Dat is hier niet het geval.
3.
Interim rapportage accountant.
1. kennis te nemen van de interim rapportage;
2. kennis te nemen van de reactie en acties door het management op de concrete bevindingen;
3. interim rapportage ter kennisgeving aan 'audit committee' dd. 7 september te brengen.
De accountant gaat de op te stellen jaarrekening 2005 controleren en heeft in voorbereiding hierop een rapportage gemaakt.
4.
Opheffing IZA Nederland-regeling.
Voorgesteld wordt het besluit tot opheffing IZA Nederland voor te leggen aan de Raad.
IZA is de huidige zorgverzekeraar voor de medewerkers van de gemeente. De organisatie van IZA gaat veranderen in het kader van de veranderingen in het zorgstelsel.
5.
Uitspraak Beroepszaken Vbalans 1e fase.
Op basis van de uitspraken van de rechtbank inzake het ingestelde beroep van twee medewerkers opnieuw op de bezwaren te beslissen, met inachtneming van hetgeen in de uitspraken is overwogen, conform bijgaande beschikkingen.
Betreft het systeem voor functiewaardering binnen de gemeente.
6.
Herschreven doelstellingen programmabegroting.
Herschreven doelstellingen vaststellen en ter bespreking aanbieden aan de raadscommissies Omgeving, Samenleving en Bestuur van september a.s. op basis van bijgaande notitie.
De doelen waarop de raad gaat sturen per 'programma' (van Hoogeveen Leeft tot Hoogeveen Werkt) zijn herschreven en zullen door de raad worden besproken.
7.
Verzoek van J.W. Jansen om een of meerdere ligplaatsen beschikbaar te stellen voor woonschepen.
Verzoek van J.W. Jansen om een of meerdere ligplaatsen beschikbaar te stellen voor woonschepen afwijzen.
De gemeente wil geen woonschepen in de Hoogeveensche Vaart en de industriehaven. De ruimte is nodig voor scheepvaart.
8.
Oplossen van een aantal knelpunten d.m.v. vrijstelling ex artikel 19 lid 2 WRO, vooruitlopend op de goedkeuring van het bestemmingsplan Buitengebied Zuid.
1. Een procedurele verklaring van geen bezwaar aanvragen ter oplossing van de knelpunten.
2. De verklaring aanvragen.
3. Na ontvangst van de verklaring de procedure t.b.v. het verlenen van vrijstelling ex artikel 19 lid 2 WRO starten.
Het nieuwe bestemmingsplan Buitengebied Zuid zal niet voor april 2006 zijn afgerond. Door de lange procedure komen enkele bedrijven/organisaties in de knel met hun (ruimtelijke) ontwikkelingsplannen. Het college heeft nu een snelle procedurele oplossing in gang gezet. Het gaat om de tuincentra Variplant (Elim) en Strijker (Noordscheschut) en voetbalvereniging Hollandscheveld.
9.
Verlenen van vrijstelling ex. artikel 19 lid 2 WRO ten behoeve van de aanleg van een voet- en fietsverbinding in twee richtingen langs de Voltastraat.
1. De vrijstelling ex. artikel 19 lid 2 WRO ten behoeve van de aanleg van een voet- en fietsverbinding in twee richtingen langs de Voltastraat te verlenen met inachtname van de ingediende zienswijzen, een en ander conform bijgaande tekening nr. 11-2-214;
2. De indieners van de zienswijzen op de hoogte te stellen van uw besluit.
10.
Vooraankondiging bestuursdwang t.a.v. Fluitenbergseweg 87 (De Wit).
Vooraankondiging bestuursdwang versturen naar de heer F. de Wit, de heer L.H.J. de Wit en mevrouw Wessels Boer wegens opslag van materialen in strijd met het bestemmingsplan.
11.
12e uitwerkingsplan Erflanden (tuinstad - kanaalstrook).
Vervolgen van de bestemmingsplanprocedure voor het 12e uitwerkingsplan Erflanden en het ontwerpuitwerkingsplan voor een periode van 4 weken ter inzage leggen.
12.
Verzoek van de heer R. Woltinge wonende aan het Zuideropgaande 118 te Hollandscheveld om medewerking te verlenen aan de bouw van een bedrijfsgebouw ten behoeve van autobedrijf WOBO gevestigd aan het Zuideropgaande 118 te Hollandscheveld.
1. Vervolgen van de vrijstellingsprocedure voor de bouw van een bedrijfsgebouw voor autobedrijf WOBO aan het Zuideropgaande 118.
2. Aanvragen van een Algemene Verklaring Van Geen Bezwaar bij Gedeputeerde Staten voor de bouw van een bedrijfsgebouw voor autobedrijf WOBO aan het Zuideropgaande 118.
13.
Toekennen schadevergoedingen voor schade als bedoeld in artikel 49 van de wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) met betrekking tot de planologische mutaties bestemmingsplan Hollandscheveld 31e Wijk.
1. Overeenkomstig het advies van 25 mei 2005 van de Stichting Adviesbureau Onroerende Zaken (SAOZ), besluiten aan de familie V., een schadevergoeding ex artikel 49 WRO toe te kennen ad. ¤ 5.500,-- en dit bedrag te vermeerderen met de wettelijke rente vanaf 8 juni 2004, tot de dag der uitbetaling;
2. Overeenkomstig het advies van 25 mei 2005 van de Stichting Adviesbureau Onroerende Zaken (SAOZ), besluiten aan de familie V, een schadevergoeding ex artikel 49 WRO toe te kennen ad. ¤ 5.500,-- en dit bedrag te vermeerderen met de wettelijke rente vanaf 8 juni 2004, tot de dag der uitbetaling;
3. Overeenkomstig het advies van 25 mei 2005 van de Stichting Adviesbureau Onroerende Zaken (SAOZ), besluiten aan de heer W., een schadevergoeding ex artikel 49 WRO toe te kennen ad. ¤ 6.000,-- en dit bedrag te vermeerderen met de wettelijke rente vanaf 15 juni 2004, tot de dag der uitbetaling;
4. Verzoeker op de hoogte brengen
14.
Toekennen schadevergoedingen voor schade als bedoeld in artikel 49 van de wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) met betrekking tot de planologische mutaties bestemmingsplan Noordscheschut.
1. Overeenkomstig het advies van 25 mei 2005 van de Stichting Adviesbureau Onroerende Zaken (SAOZ), besluiten aan de heer B., een schadevergoeding ex artikel 49 WRO toe te kennen ad. ¤ 3.500,-- en dit bedrag te vermeerderen met de wettelijke rente vanaf 7 juni 2004, tot de dag der uitbetaling;
2. Overeenkomstig het advies van 25 mei 2005 van de SAOZ, besluiten aan mevrouw B., een schadevergoeding ex artikel 49 WRO toe te kennen ad. ¤ 3.500,-- en dit bedrag te vermeerderen met de wettelijke rente vanaf 8 juni 2004, tot de dag der uitbetaling;
3. Overeenkomstig het advies van 25 mei 2005 van de SAOZ, besluiten aan de heer G., een schadevergoeding ex artikel 49 WRO toe te kennen ad. ¤ 9.000,-- en dit bedrag te vermeerderen met de wettelijke rente vanaf 18 juni 2004, tot de dag der uitbetaling;
4. Overeenkomstig het advies van 25 mei 2005 van de SAOZ, besluiten aan de heer B., een schadevergoeding ex artikel 49 WRO toe te kennen ad. ¤ 9.000,-- en dit bedrag te vermeerderen met de wettelijke rente vanaf 15 juni 2004, tot de dag der uitbetaling;
5. Overeenkomstig het advies van 25 mei 2005 van de SAOZ, besluiten aan de heer L., een schadevergoeding ex artikel 49 WRO toe te kennen ad. ¤ 7.500,-- en dit bedrag te vermeerderen met de wettelijke rente vanaf 8 juni 2004, tot de dag der uitbetaling;
6. Verzoekers op de hoogte brengen
15.
Toekennen schadevergoeding voor schade als bedoeld in artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) aan een familie W. te Nieuwlande.
1. Besluiten om een schadevergoeding ex artikel 49 WRO toe te kennen aan een familie te Nieuwlande ter hoogte van ¤ 1.800,-- en dit bedrag te vermeerderen met de wettelijke rente vanaf 1 december 2004, tot de dag der uitbetaling;
2. De familie W. op de hoogte brengen
16.
Afwijzen verzoek om vergoeding van schade als bedoeld in artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) van familie Z. te Noordscheschut.
1. Overeenkomstig het advies van mei 2005 van de Stichting Adviesbureau Onroerende Zaken (SAOZ), besluiten het verzoek om schadevergoeding als bedoeld in artikel 49 WRO, af te wijzen nu er geen sprake is van een planologisch nadeliger situatie;
2. Verzoeker op de hoogte stellen
17.
Toekennen schade-vergoedingen voor schade als bedoeld in artikel 49 van de wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) met betrekking tot de planologische mutaties bestemmingsplan Hollandscheveld-Oost.
1. Overeenkomstig het advies van 11 maart 2005 van de schadebeoordelingscommissie, besluiten aan familie K. een schadevergoeding ex artikel 49 WRO toe te kennen ad. ¤ 2.000,-- en dit bedrag te vermeerderen met de wettelijke rente vanaf 28 mei 2004, tot de dag der uitbetaling;
2. Overeenkomstig het advies van 11 maart 2005 van de schadebeoordelingscommissie, besluiten aan familie B. een schadevergoeding ex artikel 49 WRO toe te kennen ad. ¤ 2.500,-- en dit bedrag te vermeerderen met de wettelijke rente vanaf 28 mei 2004, tot de dag der uitbetaling;
3. Verzoekers op de hoogte brengen
18.
Rotonde Stuifzandseweg/ Middenveldweg.
Met toepassing van artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) vrijstelling verlenen van het bestemmingsplan "Toldijk" ten behoeve van de aanleg en het gebruik van een rotonde en de bijbehorende infrastructuur aan de Stuifzandseweg/Middenveldweg overeenkomstig de bijgevoegde situatietekening.
19.
Advies Bezwaarschriften-commissie inzake handhaving bestemmingsplan.
1. In te stemmen met het advies van de Bezwaarschriftencommissie d.d. 10 augustus 2005.
2. De overwegingen van de commissie overnemen zodat zij deel uitmaken van uw beslissing op het bezwaarschrift.
3. Het bezwaarschrift van de heer Beekelaar ongegrond te verklaren.
4. De heer Beekelaar met bijgaande conceptbrief van uw besluit op de hoogte brengen.
20.
Verlenen van vrijstelling ex. artikel 19 lid 2 Wet op Ruimtelijke Ordening voor de realisatie van een appartementencomplex met 6 appartementen aan de Carstensdijk
152-154 te Elim.
1. Besluiten tot het verlenen van vrijstelling, op basis van artikel 19 lid 2 WRO, van bestemmingsplan Elim voor de realisatie van een appartementencomplex met appartementen aan de Carstensdijk 152-154 te Elim;
2. Aan de vrijstelling de voorwaarden koppelen zoals die in het bijgevoegde vrijstellingsbesluit zijn opgenomen.
21.
Verlenen vrijstelling ex. artikel 19 lid 2 WRO ten behoeve van de realisatie van een retentievijver langs de A28.
1. Instemmen met het verlenen van vrijstelling ex. artikel 19 lid 2 WRO ten behoeve van de realisatie van een retentievijver langs de A28, conform bijgevoegde tekeningen en ruimtelijke onderbouwing;
2. Het besluit te publiceren in de Hoogeveensche Courant.
22.
Aankondiging VROM onderzoek binnen de afdelingen Gemeentewinkel, Veiligheid, Ingenieursbureau en Ruimte naar de uitvoering van wettelijke taken.
1. Aankondiging voor kennisgeving aannemen.
2. De VROM Inspectie met bijgaande conceptbrief een maand uitstel vragen m.b.t. het aanleven van de gevraagde stukken.
3. T.z.t. bij het aanbieden van het onderzoeksrapport van VROM een voorstel opnemen m.b.t. het aspect monitoren en/of evalueren van eventueel door te voeren organisatorische maatregelen.
4. De aankondiging van het onderzoek te kennisname aan de commissie Omgeving toezenden.
23.
Jaarverslag 2004 Domesta Woonstichting.
De conclusies en opmerkingen van het jaarverslag 2004 van Domesta Woonstichting meenemen in het gemeentelijk volkshuisvestingsbeleid.
24.
Jaarverslag 2004 en liquiditeitsprognose 2005-2009.
Het jaarverslag 2004 en de liquiditeitsprognose 2005-2009 van het Waarborgfonds Sociale Woningbouw (WSW) voor kennisgeving aannemen en (voorzover van toepassing) meenemen in het gemeentelijk volkshuisvestingsbeleid.
25.
Jaarverslag 2004 van Stichting Gereformeerde Bouwcorporatie voor Bejaarden (SGBB) te Hoofddorp.
De conclusies en opmerkingen van het jaarverslag 2004 van de SGBB meenemen in het gemeentelijk volkshuisvestings-beleid.
26.
Jaarverslag 2004 Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten.
Kennisnemen van het jaarverslag 2004 van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten en (voorzover van toepassing) meenemen in het gemeentelijk volkshuisvestingsbeleid.
27.
Jaarverslag 2004 Centraal Fonds Volkshuisvesting.
Kennisnemen van het jaarverslag 2004 van het Centraal Fonds Volkshuisvesting en (voorzover van toepassing) meenemen in het gemeentelijk volkshuisvestings-beleid.
28.
Jaarverslag 2004 Woonruimteverdeling van Stichting Woonconcept.
De conclusies en opmerkingen van het jaarverslag 2004 Woonruimteverdeling van St. Woonconcept meenemen in het gemeentelijk volkshuisvestings-beleid.
29.
Jaarverslag 2004 Woonruimteverdeling van Stichting Woonconcept.
De conclusies en opmerkingen van het jaarverslag 2004 Woonruimteverdeling van Domesta Woonstichting meenemen in het gemeentelijk volkshuisvestingsbeleid.
30.
Beslissing op bezwaarschrift van de heer ir. G Achterveld mede ingediend namens diverse cliënten tegen besluit van 22 november 2004, bekendgemaakt 24 november 2004, waarbij vrijstelling ex artikel 19 lid 2 WRO en bouwvergunning is verleend voor het plaatsen van een weegbrug aan de Buitenvaart 4001 te Hoogeveen.
1. Overeenkomstig het advies van de bezwaarschriften-commissie het bezwaar ongegrond te verklaren en het niet te herroepen.
2. De heer ir.Achterveld en het DOC op de hoogte stellen van dit besluit middels brief
31.
Aanvraag bouwvergunning voor het bouwen van een schuur op het perceel 't Noorden 6 van de heer H. Kruizinga.
1. Vrijstelling van het bestemmingsplan 'Buitengebied Westerbork' verlenen ten aanzien van de oppervlakte aan bijgebouwen, waarbij de ingebrachte zienswijze is meegenomen in de overweging;
2. Bij instemming van punt 1, bouwvergunning verlenen voor het bouwen van de schuur volgens de ingediende stukken;
3. De indiener van de zienswijze schriftelijk informeren volgens bijgaande conceptbrief.
32.
Beslissing op bezwaarschrift.
Instemmen met het advies van de Bezwaarschriftencommissie van 19 juli 2005 en het bestreden besluit (verlenen bouwvergunning aan Adelaar projectontwikkeling b.v.) niet herroepen.
33.
Besluitvorming inzake vrijstelling en aanvraag bouwvergunning omtrent het wijzigen van een bijgebouw in een kapsalon aan de Brinkstraat 14 te Hoogeveen.
1. Zienswijzen meenemen.
2. Vrijstelling artikel 19 lid 3 WRO verlenen.
3. Bouwvergunning te verlenen voor het wijzigen van een bijgebouw in een kapsalon te Hoogeveen.
4. Indiener van zienswijzen middels brief op de hoogte brengen.
34.
Beslissing op bezwaarschrift van de heer A.M. Spengers van 3 juni 2005 tegen uw besluit van 12 mei 2005 waarbij een bouwvergunning is verleend met toepassing van een artikel 19, lid 3 WRO procedure aan de Vereniging Bungalowpark De Nuilervennen voor de oprichting van een hekwerk voor brievenbus.
1. Overeenkomstig het advies van de bezwaarschriften commissie het besluit niet te herroepen.
2. De heer A.M. Sprengers en de Vereniging Bungalowpark De Nuilervennen op hoogte stellen van dit besluit middels brief.
35.
Beslissing op bezwaarschrift van mevrouw C. de Boer-Otten, van firma Warenhuis Hoogeveen v.o.f. en de Hoogeveense Ondernemers Vereniging van respectievelijk 2 mei en 26 mei 2005 tegen uw besluit waarbij bouwvergunning met tijdelijke vrijstelling van het bestemmingsplan op grond van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) is verleend tot 1 april 2010 voor het veranderen van de binneninrichting van een kantoorpand ten behoeve van bewoning op het perceel de Jonkheer de Jongestraat 102 te Hoogeveen
1. Overeenkomstig het advies van de bezwaarschriftencommissie het bestreden besluit van 15 april tot verlening van bouwvergunning annex vrijstelling niet te herroepen.
2. Mevrouw C. de Boer-Otten, firma Warenhuis Hoogeveen v.o.f., Hoogeveense Ondernemers Vereniging en Woonconcept Projectontwikkeling B.V. op de hoogte stellen van dit besluit middels brief.
36.
Schikking Bouwfraude.
Instemming met het schikkingsvoorstel
De VNG (stichting Regres) heeft namens de betrokken gemeenten de juridische strijd met de bouwondernemingen gevoerd die betrokken zijn bij de 'Bouwfraudezaak'. Ook Hoogeveen is betrokken. De VNG/Regres gaat de bouwondernemingen een voorstel doen, wat voor Hoogeveen neerkomt op een vordering van ruim ¤ 150.000.
37.
Aanvraag om bouwvergunning voor het plaatsen van een carport op het perceel De Aak 55 (H. Kleine-Barelds).
Geen vrijstelling ex artikel 19 WRO verlenen en op grond van artikel 44 bouwvergunning weigeren.
38.
Aanvraag om bouwvergunning voor het gedeeltelijk veranderen van een woning (gewijzigde bouwaanvraag) op het perceel Carstensdijk 150 (W. Jonkman).
Bouwvergunning verlenen met toepassing van artikel 19 WRO procedure.
39.
Aanvraag om bouwvergunning voor het bouwen van een wooneenheid op het perceel Wilfred Stillweg 4 (J. ten Cate).
Bouwvergunning verlenen met toepassing van artikel 19 WRO procedure.
40.
Aanvraag om bouwvergunning voor het plaatsen van een carport op het perceel Hendrik Radijsstraat 4 (G. Nijland).
Bouwvergunning verlenen met toepassing van artikel 19 WRO procedure.
41.
Aanvraag om bouwvergunning voor het plaatsen van een carport op het perceel Hendrik Radijsstraat 6 (A.P. Lesimanuaja).
Bouwvergunning verlenen met toepassing van artikel 19WRO procedure.
42.
Aanvraag om bouwvergunning voor het bouwen van 64 woningen aan de Keizersmantel (Erflanden) (Bouwfonds Ontwikkeling B.V.).
Bouwvergunning verlenen met toepassing van artikel 19WRO procedure.
43.
Aanvraag om bouwvergunning voor het uitbreiden van een woning en bouwen van een schuur op het perceel Oldebaasverlaat 11 (A.C. Enting).
Bouwvergunning verlenen met toepassing van artikel 19WRO procedure.
44.
Aanvraag om bouwvergunning voor het plaatsen van een berging op het perceel Sloutersverlaat 42 (K. Benjamins).
Bouwvergunning verlenen met toepassing van artikel 19 WRO procedure.
45.
Aanvraag om bouwvergunning voor het bouwen van een bedrijfswoning op het perceel Gosem Engelsstraat 6 (H.J. Koops).
Bouwvergunning verlenen met toepassing van artikel 19WRO procedure.
46.
Aanvraag om bouwvergunning voor het bouwen van een garage op het perceel Siemensstraat 7a (Aannemersbedrijf J.W. Schultink).
Bouwvergunning verlenen met toepassing van artikel 19 WRO procedure.
47.
Aanvraag om bouwvergunning voor het bouwen van een schuur met kap op het perceel Pesserstraat 32 (E. Swiers).
Bouwvergunning verlenen met toepassing van artikel 19 WRO procedure.
48.
Aanvraag om bouwvergunning voor het bouwen van een woning met bedrijfspand op het perceel Buitenvaart 1808, kavel W26 (fam. J. Lanting).
Bouwvergunning verlenen met toepassing van binnenplanse vrijstelling.
49.
Aanvraag om bouwvergunning voor het vergroten van een schuur op het perceel Pascalstraat 3a (G.J.E. Brunsting).
Bouwvergunning verlenen met toepassing van binnenplanse vrijstelling.
50.
Tegengaan wildplakken.
Instemmen met het afsluiten van een contract met Bizon Media Groep BV met ingang van 1 september 2005.
Zie samenvatting persuurtje hierboven
51.
Evaluatie rampenoefening.
Kennisnemen van de aanbevelingen van Cuijpers Consultancy.
52.
Gemeentelijke rampenplan.
De Provincie berichten dat de update van ons gemeentelijke rampenplan op 1 oktober 2005 gereed is.
53.
Advies Bezwaarschriften-commissie inzake handhaving APV en Drank & Horecawet.
1. In te stemmen met het advies van de Bezwaarschriftencommissie d.d. 28 juli 2005.
2. De overwegingen van de commissie overnemen zodat zij deel uitmaken van uw beslissing op het bezwaarschrift.
3. Het bezwaarschrift van de heer Beekelaar ongegrond te verklaren.
4. De heer Beekelaar met bijgaande conceptbrief van uw besluit op de hoogte brengen.
54.
Brief van provincie Drenthe inzake oprichting inzamel- en reinigingsdienst NV
Voor kennisgeving aannemen
55.
Verlenging overeenkomst met Kringloopbedrijf Het Goed inzake (gescheiden) inzameling huishoudelijk afval.
1. De overeenkomst met het Kringloopbedrijf verlengen tot 1 januari 2007.
2. De directie van de NV van uw besluit in kennis stellen met het het verzoek hernieuwde afspraken af te stemmen op het gemeentelijk beleid inzake het gescheiden inzamelen van afvalstoffen.
56.
Aanschaf machines.
1. Instemmen met de aanschaf van (onderdelen voor) diverse machines voor de werkplaats voertuigen.
2. Het benodigde krediet ad ¤ 6.750, -- ter beschikking stellen.
57.
Hogere geluidsgrens-waarden verkeerslawaai Riegshoogtendijk 75a en Hoogeveenseweg 43.
De besluiten van GS voor kennisgeving aannemen.
58.
Sociaal Jaarverslag 2004 en begroting 2006 Gemeenschappelijke Regeling Gemeentelijke Kredietbank Drenthe.
De stukken voor kennisgeving aannemen.
59.
Minima-effectrapportage 2005.
1. N.a.v. de aanbevelingen van het NIBUD in de Minima-effectrapporage 2005:
a. de huidige regelingen in het kader van het Minimabeleid laten bestaan;
b. de overige aanbevelingen van het NIBUD niet overnemen, behoudens een wijziging in de 'Regeling Bijkomende studiekosten', door, binnen het beschikbare budget, de vergoeding voor basisschool-kinderen te verhogen van ¤ 35,00 tot ¤ 100,00;
2. Dit besluit ter kennisname voorleggen aan de Commissie Samenleving.
60.
Aanvraag kampeervergunning ten name van de heer J.W. van de Wetering en mevrouw J.A. van de Wetering-Hak, Camping Nieuw Moscou, Zuideropgaande 129 te Hollandscheveld.
De heer J.W. van de Wetering en mevrouw J.a. van de Wetering-Hak onder de gebruikelijke voorwaarden een kampeervergunning verlenen voor maximaal 65 kampeermiddelen op het kampeerterrein aan de Zuideropgaande 129 te Hollandscheveld.
Gemeente Hoogeveen