Gemeente Haaren



* Oproep aan alle verenigingen van de gemeente Haaren

Om er voor te zorgen dat de nieuwe inwoners van onze gemeente zich snel thuis voelen en gemakkelijk hun weg kunnen vinden in de dorpen, verwelkomt het college van B&W alle nieuwe inwoners in het gemeentehuis.
Vorig jaar organiseerden wij voor de eerste maal een dergelijke ontmoeting en binnenkort gaan we dat opnieuw doen. De nieuwe inwoners maken kennis met het gemeentebestuur en met de manier waarop de gemeentelijke organisatie werkt. Ook de ondernemersvereniging van onze gemeente zal zich introduceren.

Een van de meest opvallende zaken in onze dorpen is het rijke en buitengewoon gevarieerde verenigingsleven. Wij willen onze nieuwe inwoners daar graag kennis mee laten maken. Daarom nodigen wij verenigingen uit om te participeren in de activiteit. Wij bieden u graag de gelegenheid om uw vereniging door middel van een demonstratie, brochures of andere materialen te presenteren. We stellen daarvoor desgewenst in de hal van ons gemeentehuis een tafel tot uw beschikking. Mocht u zelf nog andere ideeën hebben voor een presentatievorm, dan houden we ons graag aanbevolen voor uw suggesties.
Als uw vereniging wil meedoen of als u nadere informatie wilt hebben, vragen wij u om zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk voor 30 september a.s., contact op te nemen met Helma van Drunen, voorlichter van de gemeente, bereikbaar via 0411 627350 of h.van.drunen@haaren.nl

Naar boven


* Open Monumentendag op 10 en 11 september 2005

Het thema van de open monumentendag in de gemeente Haaren is: KLOOSTERS EN KAPELLEN
Zowel op zaterdag als op zondag kunt u tussen 12.00 en 17.00 uur een bezoek brengen aan:

· Het voormalige klooster in Helvoirt: Emmaus.
· De Mariakapel in de toren van de RK Kerk in Esch.
· De kapel van huize Haarensteijn in Haaren (voormalig nonnenklooster).

· Het voormalige klooster Huize Gerra in Esch.

In Huize Gerra (Rijsweg 3 in Haaren) worden rondleidingen verzorgd door voormalige bewoonsters van het klooster. Ook is er een tentoonstelling ingericht die aansluit bij het thema kloosters en kapellen.

Nieuwsgierig naar het kloosterleven? Kom dan naar de Open Monumentendag!!