Ingezonden persbericht
Nieuws op www.wijninfo.nl
Nieuwe gediplomeerden Gastronoom-Sommelier
PERSBERICHT
Op 22 augustus kregen 26 enthousiaste en gemotiveerde sommeliers hun diploma Gastronoom-Sommelier van de Academie voor Gastronomie van Peter Klosse. Het was de vijfde diplomadag en voor het eerst niet in De Echoput. Vanwege de herbouw van het restaurant vond de diplomadag plaats bij Hotel de l'Europe in Amsterdam.
De opleiding Gastronoom-Sommelier is een opleiding van een jaar. Hij ligt op het hetzelfde niveau als de Vinologenopleiding, maar is meer toegespitst op de Horecapraktijk. Er wordt veel aandacht besteed aan de combinatie van wijnen en gerechten. Bovendien maken communicatieve en sociale vaardigheden deel uit van het lesprogramma. De prijs voor de best geslaagde student ging naar Stijn Krenning van de Witte Raaf in Noordwijk. Hij kreeg het eerste exemplaar van het nieuwste boek van Peter Klosse "Spelen met Smaak", uit handen van Aernoud Oosterholt, directeur van uitgeverij Tirion.
Tijdens de geanimeerde lunch werden wijnen gepresenteerd van Markus Molitor uit Zeltingen.
Voor een uitgebreid verslag, zie http://www.wijnplein.nl/academievoorgastronomie2005.php
Voor meer informatie over de Opleiding Gastronoom-Sommelier: www.academiegastronomie.nl
De geslaagden
Jeroen Appeldoorn (de Fuik, Aalst)
Marieke Bartelsman (de Bokkedoorns, Overveen)
Jeroen Breggeman (Tollius, Amersfoort)
Marja Brienen (begint een nieuw restaurant met haar man René)
Anneke Budding (werkt nu op een **** Cruise-schip)
Emmalou Cunningham (Het Armhuis, Leeuwarden)
Els Donkers (Résidence, Rhenen)
Lucas Geluk (de Hoefslag, Bosch en Duin; gaat naar Okura)
Erik Havenga (Karel V, Utrecht)
Barbara van der Hoek (privé)
Michelle de Hoop (Kasteel Heemstede, Houten)
Willem-Jan Klomp (de Karpendonkse Hoeve)
Frank Kolsteeg (Hogeschool van Amsterdam)
Stijn Krenning (de Witte Raaf, Noordwijk)
Brigit Leenhoven-Jones (Soest)
Erik Lokken (Grand Hotel Fontana, Nieuweschans)
Antony van der Moezel ('t Gerecht, Groningen)
Luis-Filipe Nunes-Vincente (Savelberg, Voorschoten)
Elvira Smits (Maastricht)
Christian van Staveren (l'Europe, Amsterdam)
Carla Theunesen (privé)
Gregor Thissen (Hoge Hotelschool Maastricht)
Larissa Vendrig (de Burgemeester, Linschoten)
Betty de Vries (de Roggebot, Ermelo)
Wouter van Vught (Den Haag)
Joni van Wanrooij (de Bronsbergen)
Silvia Wilhelm (Groot Warnsborn, Arnhem)
De Academie voor Gastronomie
dr. P.R. Klosse
Amersfoortseweg 90
NL - 7346 AA Hoog Soeren
Tel. +31 (0) 55 5191429
Fax. +31 (0) 55 5191047
www.academiegastronomie.nl