Streekproducten centraal in nieuwe afleveringen Sterrenkeuken
L1 TV start in december 2005 met een nieuwe reeks afleveringen van de
culinaire serie De Sterrenkeuken, geproduceerd door Jo Cortenraedt. In
deze nieuwe reeks zal het koken met Limburgse streekproducten centraal
staan. De Provincie Limburg levert een subsidie van ruim 26.000 euro
aan dit project met als doel het Bourgondische imago van Limburg
kracht bij te zetten en het gebruik van streekproducten te bevorderen.
De 12 uitzendingen worden om de 14 dagen uitgezonden en duren tot en
met mei 2006. In elke uitzending worden interessante Limburgers
uitgenodigd om mee te proeven en te praten over de smaak van Limburgse
producten. De uitzendingen worden op diverse locaties verspreid over
de provincie opgenomen.
De Provincie Limburg is druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe
markten voor toerisme. Eén van de speerpunten daarbij is het thema
Volle Smaken. Ketenwerking staat daarbij centraal. Dat wil zeggen dat
er vanuit verschillende kanten een trend (beweging) in gang wordt
gezet. Zo wordt er enerzijds aandacht besteed aan de afzetkanalen van
de regionale aanbieders van Limburgse streekproducten en anderzijds
aan de promotionele activiteiten rondom streekproducten. Denk daarbij
aan: proeverijen, demonstraties, rondleidingen, menus in samenwerkende
restaurants enzovoort.
Het centraal stellen van streekproducten in een succesvolle culinaire
regionale TV-serie past uitstekend in deze gedachte. Zo worden er in
de uitzendingen ook koppelingen gelegd naar de producent en de streek
waar het product vandaan komt. Daarnaast worden er dwarsverbanden
gelegd met activiteiten als bijvoorbeeld de pas gestarte weekmarkt
voor Limburgse producten in Gulpen en de presentatie van
streekproducten tijdens The European Fine Food Fair in Maastricht.
Tevens zullen de samenwerkende VVVs gelijktijdig de toeristische markt
bewerken met het promotiethema Culinair Limburg.
26-8-2005 15:58
Provincie Limburg