Provincie Limburg

Streekproducten centraal in nieuwe afleveringen Sterrenkeuken L1 TV start in december 2005 met een nieuwe reeks afleveringen van de

culinaire serie De Sterrenkeuken, geproduceerd door Jo Cortenraedt. In deze nieuwe reeks zal het koken met Limburgse streekproducten centraal staan. De Provincie Limburg levert een subsidie van ruim 26.000 euro aan dit project met als doel het Bourgondische imago van Limburg kracht bij te zetten en het gebruik van streekproducten te bevorderen. De 12 uitzendingen worden om de 14 dagen uitgezonden en duren tot en met mei 2006. In elke uitzending worden interessante Limburgers uitgenodigd om mee te proeven en te praten over de smaak van Limburgse producten. De uitzendingen worden op diverse locaties verspreid over de provincie opgenomen.

De Provincie Limburg is druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe markten voor toerisme. Eén van de speerpunten daarbij is het thema Volle Smaken. Ketenwerking staat daarbij centraal. Dat wil zeggen dat er vanuit verschillende kanten een trend (beweging) in gang wordt gezet. Zo wordt er enerzijds aandacht besteed aan de afzetkanalen van de regionale aanbieders van Limburgse streekproducten en anderzijds aan de promotionele activiteiten rondom streekproducten. Denk daarbij aan: proeverijen, demonstraties, rondleidingen, menus in samenwerkende restaurants enzovoort.

Het centraal stellen van streekproducten in een succesvolle culinaire regionale TV-serie past uitstekend in deze gedachte. Zo worden er in de uitzendingen ook koppelingen gelegd naar de producent en de streek waar het product vandaan komt. Daarnaast worden er dwarsverbanden gelegd met activiteiten als bijvoorbeeld de pas gestarte weekmarkt voor Limburgse producten in Gulpen en de presentatie van streekproducten tijdens The European Fine Food Fair in Maastricht. Tevens zullen de samenwerkende VVVs gelijktijdig de toeristische markt bewerken met het promotiethema Culinair Limburg.

26-8-2005 15:58