Dienstenbond CNV

Leden stemmen eindbod Groothandel in Levensmiddelen massaal af; nog geen CAO

26-08-2005

Het eindbod dat de werkgevers in de Groothandel in Levensmiddelen hebben gedaan aan de vakbonden, en daarmee aan ú de werknemer, is massaal verworpen. Slechts 2 leden vonden het eindbod voldoende; alle andere leden lieten weten ontstemd te zijn over de inhoud van het eindbod en de manier waarop met belangrijke onderwerpen is omgesprongen. Wij zullen samen met de andere vakbonden de werkgevers op de hoogte brengen van uw standpunt. Het is klip en klaar, zó komt er geen CAO!

Wat nu

Wij zullen de werkgevers vertellen wat hun werknemers vinden van hun eindbod. Ook zullen we nog een keer aandringen op overleg, want het is natuurlijk van de zotte dat zon grote branche geen CAO heeft. Wij zijn en blijven bereid om in overleg te kijken of het mogelijk is om een CAO af te spreken, maar niet tegen elke prijs. Uw massale steun in de afwijzing van het eindbod is voor ons een duidelijke boodschap; wie weet worden nu ook de werkgevers wakker en realiseren zij zich dat zij het moeten hebben van hun werknemers en dat die recht hebben op een nette CAO.

Als de werkgevers horende doof blijken te blijven voor uw standpunt, dan zullen we samen met u moeten kijken hoe we de werkgevers wél kunnen laten luisteren naar uw stem.

Loonsverhoging is zoethoudertje: ER IS NOG GEEN CAO

Wij hebben van onze leden gehoord dat de werkgevers per 1 augustus een loonsverhoging willen betalen van 0,75%. De werkgevers hebben ons hierover niet geïnformeerd, dus we weten het niet zeker en we weten ook niet of alle werkgevers de loonsverhoging zullen geven.

We hoorden dat er werknemers zijn die denken dat er nu een CAO is, die is er niet!!

Hoe je het ook wendt of keert, één ding is duidelijk, deze loonsverhoging is er alleen maar om u zoet te houden want ER IS GEEN CAO!!!!

U krijgt nu 0,75% (0,75% dat is voor iemand in functiegroep II met het maximale aantal functiejaren 10,69 per 4 weken bruto om een idee te geven en zelfs voor iemand in functiegroep VII met 6 functiejaren praten we dan nog maar over 14,68 bruto per 4 weken erbij) en misschien hopen de werkgevers daarmee dat voor u de kou uit de lucht is en dat u blij bent met wat u krijgt, dat u vergeet wat er in het eindbod staat, dat u genoegen neemt met wat u gegund wordt in plaats van dat u krijgt waar u recht op hebt.

Trap er niet in; ER IS GEEN CAO!!!

Vragen of informatie

Heeft u vragen, heeft u ideeën over de manier waarop we uw werkgever (en de andere groothandels) wel naar u kunnen laten luisteren, laat het ons weten. U kunt ons bereiken via de mail (a.bulsink@cnvdibo.nl) of anders via het districtskantoor in Apeldoorn. Aletta Bulsink, bestuurder.