Gemeente Harderwijk


Onderzoek naar woonwensen Harderwijkers

Het gemeentebestuur en de woningcorporaties CWS en Omnia Wonen hebben behoefte aan een geactualiseerd inzicht in de woonwensen van de Harderwijkers en Hierdenaren. Om dat inzicht te krijgen doet de gemeente mee aan een woonwensenonderzoek van het ministerie van VROM. Dit ministerie houdt met enige regelmaat een WoonOnderzoek Nederland (WoON). Dit onderzoek geeft inzicht in de manier waarop mensen wonen, hoe zij de woning en woonomgeving beleven en waarderen en wat hun woonwensen zijn. Het ministerie, maar ook gemeenten en woningcorporaties hebben dit inzicht nodig om hun activiteiten gericht in te zetten voor een aantrekkelijk woningaanbod, voor een prettige leefomgeving en goede voorzieningen. Het gemeentebestuur van Harderwijk rekenen op uw bereidheid om desgevraagd aan het onderzoek mee te werken.
De gemeente en de corporaties willen het onderzoek vooral gebruiken om te bepalen wat er voor de bevolking van Harderwijk nog aan nieuwbouw nodig is en of er in de bestaande wijken nog verbeteringen aan de woningen en de woonomgeving nodig zijn. Het interview bevat vragen over de kenmerken van uw woning en woonomgeving, uw waardering voor deze kenmerken, de wensen die u hebt ten aanzien van woning en woonomgeving, maar ook een aantal vragen over werk, vrije tijd besteding en de behoefte aan zorg en hulp bij het wonen. Via een steekproef uit het bevolkingsregister worden in totaal ruim 70.000 landgenoten benaderd, onder wie ongeveer 600 Harderwijkers en Hierdenaren. Zij krijgen binnenkort een brief met uitgebreide uitleg over de manier van interviewen en het gebruik van de gegevens. Het onderzoek staat of valt met de bereidheid van inwoners hieraan mee te werken
Met vragen over het onderzoek kunt u contact opnemen met de heer J. Rozenberg van de afdeling Grond en Wonen, tel. 411 241.