Politie Groningen

Persberichten vrijdag 26 augustus 2005

Provincie Groningen 26-08-2005 -

Stadskanaal: man aangehouden bij CWI voor mishandeling
Een 26-jarige inwoner van Musselkanaal is donderdagmiddag in het Centrum voor Werk en Inkomen aan de Azielaan in Stadskanaal aangehouden voor mishandeling van een beveiligingsbeambte en het vernielen van enkele spullen. De man was kwaad omdat hij zijn contactpersoon niet te spreken kon krijgen en maakte vervolgens stennis. Hij gooide enkele stenen bloempotten kapot en wilde ook een raam vernielen. Toen de beveiligingsbeambte verscheen en hem wilde aanhouden, verzette hij zich hevig en schopte en sloeg de beveiligingsbeambte. De gewaarschuwde politie nam de man over en bracht hem voor verhoor over naar het politiebureau. Na het afleggen van een verklaring werd hij weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Zuidbroek: 15-jarige jongen op bromfiets
De politie heeft woensdagavond een 15-jarige jongeman uit Noordbroek bekeurd voor het rijden op een bromfiets. Hij reed bovendien zonder helm en had de bromfiets het uiterlijk gegeven van een snorfiets door met oranje vlakken te rijden op het spatbord, terwijl deze vlakken geel moeten zijn. De jongen werd gecontroleerd op de Nieuweweg in Zuidbroek.

Winsum: gewonden bij frontale botsing
Bij een frontale botsing tussen twee personenautos op de Garnwerderweg bij Winsum zijn donderdag omstreeks het middaguur twee personen gewond geraakt. Het betrof de bestuurster van een van de betrokken personenauto, een 37-jarige inwoonster van Oldehove en een 7-jarig meisje dat bij haar achter in de auto zat. Ze zijn onder meer met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen. De andere bestuurder, een 54-jarige inwoner van Leek kwam met de schrik vrij. De politie onderzoekt de oorzaak van het ongeval. De beide voertuigen raakten flink beschadigd en zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Stadskanaal: gewonde bij verkeersongeval
Bij een verkeersongeval op de kruising van de Steenhouwer met de Glasblazer in Stadskanaal is een 23-jarige automobiliste uit Stadskanaal gewond geraakt. Ze is met ernstige nekklachten voor nader onderzoek overgebracht naar het plaatselijk ziekenhuis. Betrokken bestuurster die over de Glasblazer de kruising naderde kreeg geen voorrang van de voor haar van links komende andere automobiliste, een 21-jarige plaatsgenote. De beide autos raakten zwaar beschadigd.

Alcohol in het verkeer
Een 26-jarige automobilist uit Winschoten is donderdagavond op de Industrieweg in zijn woonplaats betrapt hij het rijden onder invloed. Hij bleek 1.4 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij had geen rijbewijs. Omdat hij nog 17 dagen moest zitten is hij vastgezet in een politiecel. In overleg met met justitie zal worden bekeken of hij zijn straf met onmiddellijk ingang kan uitzitten.
Een 49-jarige automobilist uit Winschoten werd aangehouden op de Gassingel in Winschoten. Hij bleek ruim 1.8 promille in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs was ongeldig verklaard en ook hij bleek nog een aantal dagen te moeten zitten (22). De man is overgebracht naar een politiecel in afwachting van het overleg met justitie over zijn detentie.

Provincie Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft donderdag de volgende snelheidscontrole gehouden. Groningen, Rijksweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1114, aantal overtredingen: 63, hoogst gemeten snelheid: 71km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen: gordelcontrole
De politie heeft donderdag op de Osloweg en de Sontweg in Groningen automobilisten gecontroleerd op het dragen van een gordel. In totaal kregen 73 mensen een boete van 45 euro voor het niet dragen van de gordel. Zes bestuurders konden geen rijbewijs tonen. Daarvoor kregen zij een bekeuring. Een van deze automobilisten, een 39-jarige man uit Groningen, droeg geen gordel en kon zijn rijbewijs niet tonen. Bovendien bleek dat de man nog geldboetes had staan. Hij wilde niet ter plekke betalen en werd overgebracht aan de parketpolitie.

Groningen: motorrijder raakt rijbewijs kwijt
Een 48-jarige motorrijder uit Leek moest donderdagmiddag zijn rijbewijs inleveren. Agenten zagen de motorrijder 111 km/uur rijden op het Hoendiep in Groningen, waar een snelheid van 60 km/uur is toegestaan. De man kreeg een proces-verbaal en kon zijn rijbewijs afgeven.

Groningen: fietsendief in de kraag gepakt
Surveillerende stadswachten hebben donderdagavond een 37-jarige Stadjer aangehouden voor poging tot diefstal van een fiets. Ze zagen de man met een nijptang lopen op de Boteringesingel in Groningen. Vervolgens zagen zij dat de man achter op een fiets ging zitten. Met de nijptang probeerde hij het slot los te knippen. De stadswachten hebben de man overgedragen aan de politie. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt, waarna de man weer in vrijheid is gesteld.

Groningen: snorfietser onder invloed
De politie heeft donderdagnacht op de Vismarkt een 25-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen de stadjer op zijn snorfiets rijden over het Gedempte Zuiderdiep. Zij zagen de snorfietser snel de Pelsterstraat ingaan en hebben hem achtervolgd. Voetposten in de Gelkingestraat konden de man staande houden, waarop de verdachte direct keerde en ervandoor ging. Uiteindelijk is de stadjer op de Vismarkt staande gehouden. Een blaastest wees uit dat de verdachte te veel alcohol had gedronken. Bij de ademanalyse op het politiebureau werd geconstateerd dat de 25-jarige man 1,35 promille alcohol in het bloed had. De verdachte kreeg meerdere bekeuringen, want op het bureau bleek dat de snorfiets niet was verzekerd, de man niet in het bezit was van een bromfietscertificaat en in het bezit was van een ongeldig rijbewijs. Bovendien had de stadjer meerdere boetes openstaan.

Groningen: man en vrouw gewond bij botsing
Bij een botsing tussen twee autos op de kruising ringweg en Friesestraatweg in Groningen zijn donderdagnacht een automobilist en zijn bijrijder gewond geraakt. Het betrof een 59-jarige man en een 39-jarige vrouw uit Groningen. Beide slachtoffers zijn met pijnklachten en een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen. De 20-jarige bestuurder van de andere auto bleef ongedeerd. Het ongeval is ontstaan doordat een van de twee automobilisten vermoedelijk door rood licht reed. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. Beide autos raakten zwaar beschadigd en zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.