Politie Zuid-Holland-Zuid

26/8 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

26-08-2005 - Persberichten district II

AANGEHOUDEN
GORINCHEM Een 19-jarige man uit Gorinchem is op 28 augustus op de Dr J.M. den Uylstraat aangehouden. Hij probeerde te beletten dat agenten een 20-jarige vrouw wilden aanhouden. Deze vrouw uit Gorinchem was agressief en zeer verward en werd voor haar eigen veiligheid aangehouden om op het politiebureau door een arts te worden beoordeeld. De 19-jarige vond dit maar niks en liet dat verbaal en lichamelijk weten. Hij probeerde met duwen en trekken de aanhouding te voorkomen en gedroeg zich agressief. De agenten moesten peperspray gebruiken om de man rustig te krijgen.

ALCOHOL
LANGERAK Een 56-jarige automobilist uit Barendrecht is op 25 augustus op de N217 ter hoogte van Maasdam aangehouden. Hij had dermate teveel op dat zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van zeven uur.

DIEFSTAL
LANGERAK Een onbekende man heeft op 25 augustus geld uit een school gestolen aan de W. de Zwijgerstraat. De man liep om 14.45 uur het schoolplein op waar op dat moment nog een leerkracht en ouders met kinderen stonden. De man groette de mensen op het schoolplein ging naar binnen, haalde 130 euro uit de portemonnee van een leerkracht en verliet het gebouw en door over een hek te klimmen. Het gaat om een ongeveer 35-jarige blanke man met kort, donker haar en met een stevig, sportief postuur. Hij had een rond gezicht en droeg een spijkerbroek, donkere schoenen en een T-shirt. De Politie Zuid-Holland-Zuid roept scholen en leerkrachten op alert te zijn. Het is niet uit te sluiten dat de man zijn praktijken vaker doet.