Time : 7:57:06 AM
Date : Wednesday, August 24, 2005
Sender Name: Quo Vadis Int.

Zwangere vrouwen kunnen nu GRATIS stoppen met roken in Belgie

Voormalig kettingroker, Eric Eraly, helpt Demotte en bespaart ziekenkas enkele miljoenen euros.

Minister Demotte is alvast van één kopzorg verlost. Als het aan Eric Eraly ligt dient hij niet meer te gaan zoeken achter de vier, vijf miljoen euro die hij nodig heeft voor zijn project om rokende zwangere vrouwen te helpen stoppen met roken. Eric Eraly, auteur van de bestseller "Iedereen kan stoppen met roken, JIJ ook!*"(Garant Uitgevers), organiseert vanaf september maandelijks GRATIS RookStop-sessies in iedere Vlaamse provincie waar rokende zwangere vrouwen in vijf à zes uur definitief van het roken worden verlost. Naast deze sessies blijft Eraly Open RookStop Sessies organiseren in Vlaanderen om iedere roker die wil stoppen, er op een makkelijke manier, en in slechts vijf uur, van af te helpen.

"Ik wil de rokende zwangere vrouwen die willen stoppen, de kans geven om dit op een makkelijke manier te doen zonder dat de belastingbetaler hiervoor ¤120 dient te betalen. De begeleiding die men nu voorbereidt vormt bovendien een tweemaandelijkse lijdensweg waarbij de meeste al afhaken nog voor ze halfweg zijn. Waarom afzien als het makkelijk op slechts vijf uur tijd kan?! Bovendien zijn er zeer weinig rokers die aan zo'n programma WILLEN beginnen".

Met zijn methode doorprikt Eraly de gehele hersenspoeling dat stoppen iets moeilijks zou zijn en dat men hierbij externe en/of medische hulp nodig heeft. "Met mijn methode is het de roker ZELF die stopt, niet het pilletje of plakkertje, niet de lasertherapeut of dokter. Ikzelf ben slechts een gids, het is de roker die iedere stap zet en...ervaart hoe makkelijk het eigenlijk is.”

Eraly is bovendien niet te spreken over de zogenaamde opleiding van Tabakologen. "Ik hielp al ongeveer duizend mensen van het roken af maar omdat ik geen verpleger of dokter ben, kan ik geen herkende Tabakoloog worden. Wat weet een verpleger of dokter die nooit gerookt heeft, nu van roken af?! Je neemt toch ook geen tennisles van iemand die nog nooit een racket in z'n handen heeft gehad. Bovendien heb je absoluut geen dokter of pilletje nodig om te stoppen!"

Eraly was zelf meer dan twintig jaar een verwoed kettingroker tot hij ontdekte hoe eenvoudig stoppen wel is. Hij beschouwt het nu als zijn missie om iedere roker die wil stoppen te laten ervaren hoe makkelijk het is. Als bewijs hiervoor hielp hij enkele maanden geleden een groep gedetineerden van de gevangenis van Antwerpen, van het roken af.

"De gestopte zwangere vrouwen zullen een levend klankbord worden waardoor vele rokers zullen inzien dat het echt de moeite loont om te stoppen." hoopt Eraly "Diep van binnen, wil eigenlijk iedere roker stoppen. Ze zijn alleen bang en vertwijfeld dat het hen niet gaat lukken of dat hun leven niet meer hetzelfde gaat zijn." Het is deze angst die een roker aan het roken houdt. En het is ook met deze angst dat ik de roker definitief laat afrekenen.

Eric zoekt nog enkele centra, verenigingen en bedrijven die zich 'in natura' mee willen inzetten bij de organisatie in de verschillende provincies. De data van de GRATIS sessies staan op de website : www.gemakkelijkstoppen.com of tel : 0903-99.837.

(*) Eenderde van de opbrengst van het boek wordt geschonken aan Kom Op tegen Kanker


********************************************
NOOT AAN DE REDACTIE:
Voor bijkomende informatie, voor een interview, gelieve contact op te nemen met Eric Eraly: 0475 27.65.91 of eric@gemakkelijkstoppen.com http://www.gemakkelijkstoppen.com

URL: http://www.gemakkelijkstoppen.com Picture: (None)
Attachments: (None)

Translations: (None)

Zwangere vrouwen kunnen nu GRATIS stoppen met roken!1

Link to Press Release - NL