Gemeente Den Haag

augustus 2005
Nieuwe Haagse Sporttuin: sportief paradijs voor kinderen (19 augsutus)

De Haagse Schilderswijk beleeft op 24 augustus een primeur: dan openen wethouders Pierre Heijnen en Wilbert Stolte samen de nieuwe Haagse Sporttuin. In de Sporttuin gaan ruim 1.200 kinderen elke week veilig sporten op 'topniveau'. Het afgesloten complex sluit aan op de gymzalen van openbare basisschool Het Startpunt aan de Suze Robertsonstraat. Professionele trainers van sportverenigingen komen in de Schilderswijk vijf dagen per week lesgeven in tennis, basketbal, voetbal en klimmen. Op de openingsdag kunnen de kinderen alvast beginnen: er worden clinics gegeven door Haagse topsporters.

Wethouders Stolte en Heijnen geven 24 augustus op ludieke wijze de aftrap voor een stoere BMX-fietsdemonstratie, waarbij wordt gesprongen en gestunt op schansen, ramps en quarterpipes. Nadat op deze wijze de Sporttuin officieel in gebruik is genomen, zijn de kinderen aan de beurt. Zij kunnen clinics volgen van onder andere tennisster Mireille Bink, dit jaar kampioen Nederlands damesdubbel en de basketbalspelers Sjors Besseling en Arvin Slagter, beiden spelers bij Jong Oranje.

De Haagse Sporttuin is een multifunctioneel sportcomplex van 2000 vierkante meter gelegen in de voormalige schooltuintjes van basisschool Het Startpunt. De Haagse Sporttuin vormt een samenwerkingsverband tussen vier openbare basisscholen en een school voor speciaal basisonderwijs. Scholen, welzijnsinstellingen en sportverenigingen werken samen aan een veilig en uitdagend sportaanbod in het hart van de Schilderswijk. Ook de politie werkt mee: in november organiseert de politie in de Haagse Sporttuin een grote sportdag voor alle kinderen uit de wijk. De Haagse Sporttuin is een plaats waar kinderen vrijuit kunnen bewegen, sporten en elkaar kunnen ontmoeten.

Meer informatie over de Haagse Sporttuin is te vinden op de website www.haagsesporttuin.nl.