Gemeente Asten


24-08-2005
Voortgang startersproject Hemelberg

Voortgang woningbouwproject Hemelberg - ondergrond gemeentewerf

Bij de raadsbehandeling van de woningbouwmonitor in juni was er kritiek op de planning van diverse woningbouwprogramma's waaronder het project locatie Hemelberg (starters- en seniorenwoningen). Op dit terrein staat nu nog de oude gemeentewerf en is de tijdelijke Edah gehuisvest. Wethouder J. Huijsmans gaf destijds in de raadsbehandeling aan om, waar mogelijk, projecten te versnellen. Een van die projecten is plan Hemelberg.

Achtergrond
Een deel van de starterswoningen die op de locatie gebouwd zullen worden, is bedoeld voor Astense starters, die, verenigd als rechtspersoon, hun woningen in eigen beheer zullen gaan bouwen. Deze groep verwacht de woningen daarmee kostenbesparend te kunnen realiseren. In het najaar van 2004 heeft op de gemeentepagina een woonbon gestaan en hebben zich ongeveer 50 belangstellenden, door invulling van de woonbon, gemeld voor dit deel van het project.

Planvorming
De planvorming voor het woningbouwproject is momenteel in volle gang. Het architectencollectief ARKA is in opdracht van de gemeente bezig met het maken van een verkavelingsplan en zal daarna aan de slag gaan met het ontwerpen van de woningen. Vervolgens kunnen de noodzakelijke vergunningen worden aangevraagd en andere voorbereidende werkzaamheden worden uitgevoerd.

Het is nu tijd dat de gemeente weet wie de starters zijn, die straks, als de vergunningen zijn verleend, daadwerkelijk samen met andere starters hun eigen woningen gaan bouwen aan de Hemelberg.

Informatiebijeenkomst
Daarom zijn de personen, die de woonbon hebben ingevuld, uitgenodigd voor een bijeenkomst op 22 september 2005 in De Beiaard, Pastoor de Kleijnhof 21 om 20.00 uur.
Tijdens deze bijeenkomst worden zij nader geïnformeerd over het project en wordt hen gevraagd of zij nog steeds belangstelling hebben voor een starterswoning op deze locatie en daadwerkelijk bereid zijn, deze samen met andere starters te bouwen.